Uncategorized

Conner Rousseau: “Laat ongevaccineerden nergens meer binnen”

Redactie PAL

Volgens Vooruit-voorzitter Conner Rousseau mogen ongevaccineerden geen toegang meer krijgen tot het openbaar leven. Dat schrijft hij in een opiniestuk dat vandaag in De Standaard werd gepubliceerd.

Rousseau begint zijn stuk door te stellen dat vaccinatie de beste remedie is om ons uit de huidige gezondheidscrisis te halen. Ook geeft hij aan dat de overgrote meerderheid van de Vlamingen zich momenteel al heeft laten vaccineren, wat een positief gegeven is.

Dat gaat echter niet ver genoeg voor de Vooruit-voorzitter, die de mening is toegedaan dat de ongevaccineerden onze gezondheidszorg nog steeds kunnen ontwrichten. “Zolang een bepaald percentage van de Vlamingen en Belgen ongevaccineerd blijft – ook al is het maar 10 procent – heeft het virus voldoende bewegingsvrijheid om zoveel slachtoffers te maken dat ons zorgsysteem ontregeld raakt.” Hierdoor vindt Rousseau dat zich al dan niet laten vaccineren geen persoonlijke keuze is. “Zolang de minderheid zich niet ook laat vaccineren, is niemand vrij. De beslissing om je niet te laten vaccineren is geen persoonlijke beslissing, ze heeft gevolgen voor iedereen.”

Vrijheid ongevaccineerden beperken

“Op dit ogenblik krijgt de vrijheid van 10 procent van de bevolking voorrang op de vrijheid van 90 procent van de bevolking. Dat is de omgekeerde wereld. De minderheid ongevaccineerden gijzelt de solidaire meerderheid gevaccineerden.”, gaat Rousseau verder. Die situatie is voor hem niet aanvaardbaar. Daarom stelt hij voor om de vrijheid van die ongevaccineerden te beperken. Dat zou zorgen voor een effectieve vaccinatieplicht, zonder te dreigen met boetes of gevangenisstraffen. “We willen met Vooruit de ongevaccineerden niet tegen hun wil een vaccin in de arm duwen, hen niet bedreigen met celstraffen of hen een boete opleggen. Wat we wel willen doen, is hen (en alleen hen) de gevolgen laten dragen van hun keuze om zichzelf en anderen niet te beschermen.”

Geen toegang meer tot openbaar leven

Concreet zou Rousseau ongevaccineerden het recht ontzeggen om nog op plaatsten te komen waar ze anderen met het coronavirus kunnen besmetten. Dat zou namelijk een groot risico vormen voor onze gezondheidszorg. “Ze zouden niet meer binnen mogen in restaurants, cafés, dancings, bioscopen, theaters, concertzalen, sportclubs en winkels (behalve supermarkten).”, aldus de voorzitter. Ook op de werkvloer zouden ongevaccineerden niet meer welkom zijn. “Werk­gevers zouden een vaccinatiebewijs moeten kunnen vragen van hun medewerkers, om de gezondheid van het personeelsbestand en de continuïteit van hun activiteiten te waarborgen.”

Rousseau wil met andere woorden gevaccineerden belonen door hen weer deel te laten nemen aan het volledige sociale, culturele en economische leven. “Solidariteit belonen met vrijheid.“, klinkt het in het opiniestuk. Niet totaal onverwacht leidt die uitspraak ook tot heel wat kritiek.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




40 gedachten over “Conner Rousseau: “Laat ongevaccineerden nergens meer binnen””

  1. Beste Conair,
    Sociale zekerheid is een verzekering waar
    1) iedereen die er aanspraak op maakt de verzekeringspremie moet betalen (= bijdragen sociale zekerheid);
    2) de contractuele verplichtingen van het verzekeringscontract naleven (onder andere geen onverantwoorde risico’s nemen, bijvoorbeeld dronken achter het stuur in een autoverzekering) op straffe van uitsluiting van vergoedingen.
    Toegepast op vaccinatie betekent dit simpelweg dat niet gevaccineerden zelf opdraaien voor 100% van de kosten van ziekenhuisopname wegens Covid.
    Uw “schitterend” voorstel is om de hele samenleving om te vormen tot een politiestaat waarbij cafés, restaurants, bioscopen, etc. elke bezoeker gaan controleren of ze al dan niet gevaccinneerd zijn.
    Hallo, nog iemand die stemt voor deze idioot?

  2. Het wordt hoe langer hoe gortiger. Hopelijk wordt deze kleuter zelf overal de toegang geweigerd, dan kan hij nog eens beginnen bleiten. Zo’n uitspraken vragen maar om één ding, nl, wraak.

  3. Moet hij niet dringend worden vervolgd voor “haat zaaien”?
    Als JH wordt bestraft met 10 maanden gevangenis en 5 jaar ontzetting van burgerrechten, moet Connor op zijn minst 10 jaar gevangenis krijgen, en levenslang burgerrechten kwijt’.
    En N-VA moet nog nadenken over verplichting vaccinatie? Ik denk het niet.

  4. Een gevaccineerd persoon kan ook nog besmet zijn, en deze ziekte doorgeven.
    Het vaccin zorgt er alleen maar voor dat je minder ziek word.
    De covid-19 pas geeft daarom een vals gevoel van veiligheid!!
    Zie maar naar de woonzorg, veel besmetting nu.
    Dus gevaccineerd of niet je kan het in beide gevallen altijd door geven.

  5. Vaccins helpen zeer zeker, maar wat te denken van alle niet-gevaccineerde Vlaamse socialisten die in de zorg werken? Hun voorzitter ziet hen niet meer graag en hun vice-premier wil hen ontslaan, gewoon omdat ze ergens gelezen hebben dat de meerderheid van de Vlamingen voor een vaccinatieplicht is.

  6. Zelfs al zou 100% van de bevolking gevaccineerd zijn, dan nog kan het virus zich verspreiden. Wel in mindere mate. Beste methode: laat het virus zich vrij verspreiden onder de jongeren die er toch niet ziek van worden.

  7. Gevaccineerden verplichten een mondmasker te dragen maar de mensen niet verplichten om te vaccineren en deze dan uitsluiten van de maatschappij, wat een onzin, oftewel iedereen vaccineren of niemand maar discrimineren zit er toch weer in bij de politici.

  8. Laat sullige en ambetante politici nergens meer binnen. Dan begaan ze minder stommiteiten.
    Stel u voor dat iedereen zo zijn meningske en zijn goestingske mag opdringen.
    Informeer u beter, studeer meer, observeer meer, en respecteer andersdenkenden.

  9. Vrijheid is een recht, geen beloning.
    Iedereen de les spellen moet Connard nodig doen, hij die al meer dan eens over de schreef is gegaan.
    Hij heeft Torquemada VDB in Vivaldi geloodst en kan dus moeilijk voor hem onderdoen.

  10. Die Rousseau krijgt autoritaire trekjes. Die wil hier een dictatuur invoeren. Die wil naar een oude stijl USSR communisme. Dat gaat je stemmen kosten, beste Conner. Vlaams Belang voorzitter Van Grieken, in zijn eenvoudige onnozelheid, die denkt dat hij dat moet/kan vergelijken met Communisme in China. Hij beseft blijkbaar zelf niet hoe ver die vergelijking weg is van de waarheid. China is géén “Communistisch” land in de westerse betekenis van dat woord. (en óók niet volgens de Chinese grondwet). In China is er GEEN verplichte vaccinatie. Belgie, het bananenkoninkrijkje aan de Noordzee heeft 28612 Corona doden, 2452 doden per miljoen inwoners. China heeft 4636 Corona doden, 3 per miljoen inwoners. Van Grieken weet niet waarover hij het heeft, telkens als hij het woord China in de mond neemt. Ofwel, is Van Grieken heel dom, ofwel is hij hypocriet en populistisch. En zegt hij domme dingen in de hoop om daar stemmen mee te halen, net als Rousseau dat doet.

  11. Ik kan er in komen al is zijn stelling toch wel wat in wit-zwart.
    Maar juist: ik wens liever geen contact met niet gevaccineerden en wil daarom niet bestraft worden in mijn sociale omgang. De ethische scheef getrokken ideologie over vrijheid en recht ruikt naar bekrompenheid, slaaf-gevoel en bij extenso naar woke. Onvolwassen schizofrenie! Tijd om te beseffen dat het momenteel de enige manier is om eruit te geraken. Er komen betere tijden en beslist betere methoden maar momenteel moeten we solidair roeien met de riemen die we hebben. En dat is: iedereen vaccineren!

  12. Linksen en collectivisten zijn van nature autoritair en ondemocratisch. Kereltjes zoals Rousseau zouden opgesloten moeten worden in een gekkenhuis. Zijn hele argumentatie is zo krom als een cirkel. Wat bij voorbeeld met de niet gevaccineerden wiens automatisch immuunsysteem het (corona/covid19/sars2) virus al lang onschadelijk heeft gemaakt? Zulke niet gevaccineerden zijn totaal ongevaarlijk voor iedereen en bij veronderstelling ook voor alle gevaccineerden. Wat bij voorbeeld met de niet gevaccineerden die wel de bijwerkingen kennen van inderhaast op de markt gegooide pseudo-vaccins? Het is duidelijk dat we leven onder een dictatuur van machtsgeile, geldzuchtige en onbekwame politiekers. Hun waanzin reikt steeds verder.

  13. de linkse Vivaldi regering hierin gretig bijgesprongen door de al even linkse media(zelfs VTM en HLN) zaaien tweedracht onder de bevolking door ongefundeerde uitspraken over verplichte vaccinatie met vaccins wiens nut op langere tijd niet bewezen is en zeker niet hun bijwerkingen.
    Een ziekteverzekering heeft niets te maken met een privé verzekering waar er algemene voorwaarde zijn.
    Na het uitsluiten van niet gevaccineerden en hen alle medische kosten volledig te laten betalen , gaat hij en met hem al wie daartoe oproept,ook burgers, dit ook toepassen voor rokers, obesen enz?
    Eind 19de eeuw tot in 1911 was België geen voorstander van een verplichte polio vaccinatie omdat het tegen de individuele vrijheid inging en men toen net als nu verschillende inentingen moest krijgen om volledig immuun te zijn.De verplichting kwam er pas in 1946 toen Polio al lang uitgeroeid was.
    Blijkbaar telt de individuele vrijheid die in de Grondwet gebeiteld staat plots niet meer.

  14. Iedereen verplichten om zich te laten vaccineren gaan ze nooit doen, zijn bang van de eraan verbonden verantwoordelijkheid. De overheid wil nog steeds niet inzien dat men zich onmogelijk uit een pandemie kan vaccineren. Trouwens het gaat al lang niet meer over onze gezondheid maar over controle op de maatschappij. De volgende stap is het afschaffen van contant geld en de invoering van digitale munt.

  15. Lachaert (OVLD) vindt dat de hypocrisie rond het CST mag ophouden. De Wever (N-VA) wil na de omikrongolf het CST afvoeren. En Rousseau? Die wil de druk om te vaccineren nog verder opvoeren. Denkt hij daarmee kiezers te winnen? Of heeft hij aandelen bij Pfizer of Moderna? Hij zet de deur op een kier voor samenwerking met de PVDA.
    Rousseau toont meer en meer zijn ware aard. Een communist waardig. Trouwens de meerderheid die zich heeft laten vaccineren is niet solidair. Een grote hoop, laat zich enkel en alleen maar vaccineren omdat ze anders gestraft worden.

  16. Zijn wij nu achterlijk of zijn het de politici en de virologen. mijn man en ik zijn allebei 3 x gevaccineerd en hebben nu dus toch corona opgelopen. niet echt ziek, wat verkoudheidachtige toestanden. We zitten dus nu in quarantaine, Waarom? Uiteraard omdat we het virus kunnen doorgeven. Wat is dan eigenlijk het verschil tussen een niet gevaccineerde en een wel gevaccineerde? Waarom niet gevaccineerden hun vrijheden afpakken. Ze zijn dan toch alleen maar verantwoordelijk voor hun eigen gezondheid.?

  17. Gedurende de eerste drie weken van november 2021 was volgens de cijfers van Sciensano 65 tot 68 procent van de coronapatiënten in de ziekenhuizen gevaccineerd.
    Van de 30 procent ongevaccineerden heb je geen enkele zekerheid dat ze niet in het ziekenhuis zouden liggen als ze wel gevaccineerd waren (want er waren ruim twee keer zoveel gevaccineerden opgenomen).
    In het licht van deze cijfers kan je niet zeggen dat het de ongevaccineerden zijn die de gezondheidszorg ontwrichten en de ziekenhuizen overbelasten. Toch blijven de meeste politici en wetenschappers dat beeld ophangen.

  18. Kan allemaal wel zijn wat je zegt, maar over quarantaine spreek je niet. Een kennis van mij heeft 3 weken op zijn hotelkamer vastgezeten zonder die te mogen verlaten, eten aan de deur en voor de rest niets. Je mag voor mijn part in China gaan wonen, blijkbaar is het er toch zo goed. Trouwens als je alle cijfers van China gelooft dan ben je ook heel naïef.

  19. Wat een geleuter man, mijn dochte, haar man en de kinderen zijn niet gevaccineerd, hebben corona gehad, lichtjes ziek en hebben nu een immuniteit die veel breder en beter is dan na vaccinatie. Maar de overheid ontkent dit volledig en wil blijven prikken.
    Dan ook geen solidariteit voor diegenen die heel hun leven gezopen en gerookt hebben. Mijn schoondochter staat in de verpleging en jaarlijks overlijden er vele duizenden aan de gevolgen van het roken. Hierover al een statistiekje gezien. Dus ook helaas pindakaas geen solidariteit voor rokers en drinkers ! Reserveer alvast uw vierde vaccinatie !

  20. Weer zo’n domme man, dan ook de obese, rokers, snoepers, zuipers en vooral de sporters. Zij kiezen allemaal voor risico’s die ziekenhuisbedden in beslag nemen, lompe vent, denk eerst na voordat ge domme dingen zegt.

  21. Frank, hoeveel geld krijg jij van “de partij” om jouw communistische ideeën te pas en te onpas te spuien? Jij bent blij zeker, nu Poetin Europa wil aanvallen? Sta jij al klaar met de Russische vlag om hem te verwelkomen?

  22. Of anders gezegd: hoe een voorzitter van de socialische partij mij overtuigd heeft om mij NIET te laten vaccineren.
    De grondrechten alsook het medisch geheim van het volk worden geschonden en daar wil Conner nog een schep bovenop doen?
    Nee danku!

Plaats een reactie

Delen