(Shutterstock)

(Shutterstock)

Uncategorized

Europese Investeringsbank geeft DPG Media lening van 100 miljoen euro

Ward Van Meensel

DPG Media, de mediagroep achter tal van mediakanalen zoals VTM, Het Laatste Nieuws en QMusic, krijgt een lening van 100 miljoen euro van de Europese Investeringsbank, zo schrijft Businessam. Het geld zal gebruikt worden om verder te digitaliseren in zowel België als Nederland. In totaal zullen de kosten zo’n 244 miljoen euro bedragen.

DPG Media, het mediaconglomeraat dat grote delen van het Belgische en Nederlandse medialandschap bezit, is van plan om digitaal verder uit te breiden. Een deel van het gekregen geld zal worden ingezet om nieuwssites zoals HLN.be en streamingdiensten zoals Streamz gebruiksvriendelijker te maken. Ook wordt er geïnvesteerd op een trusted web, wat de omgang voor adverteerders vergemakkelijkt.

Belgische investeringen

De lening van 100 miljoen euro die DPG Media krijgt van de Europese Investeringsbank is mooi meegenomen. Dit terwijl de Vivaldicoalitie in oktober 2021 voor de komende vijf jaar al 750 miljoen euro opzij zette ten voordele van grote mediagiganten. Dit geld zou specifiek besteed worden aan de verspreiding van papieren kranten, terwijl deze vorm van media steeds minder gelezen wordt.

Desondanks deze investering blijft DPG Media haar digitalisering verderzetten. Dit heeft als gevolg dat het Eco Print Center in Lokeren gesloten zal worden, en er zo’n 80 jobs verloren zullen gaan. De drukkerij zelf is pas in 2006 in opdracht van DPG Media gebouwd. Ook de toenmalige Belgische regering heeft hier een helpende hand toegestoken in de vorm van 4,9 miljoen euro.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




6 gedachten over “Europese Investeringsbank geeft DPG Media lening van 100 miljoen euro”

  1. Nog maar te zwijgen van de 600 miljoen euro subsidie die de pers krijgt jaarlijks plus abonnementsinkomsten plus verkoop plus reclame inkomsten, dat is een zuivere discriminatie tegenover de echte erken die geen subsidie krijgen. Het is er ook aan te zien hoe extreem links de kranten zijn geworden, wiens brood men eet, diens woord men spreekt. Enkel het Scheldt en Pallieterke zijn nog echte pers die niet omgekocht zijn.

  2. Dan vergeet ge nog de grootste brok, 0% (NUL) BTW op kranten en tijdschriften, de boekskes. HLN, Dag Allemaal, VTM en C°, daarom moeten wij 21% blijven betalen op gas en elektriciteit.

  3. Toch logisch dat de regering zijn regimepers betaald? Zij moeten per slot van rekening wel de leugens en het bedrog van de regering publiceren op een voor de burger geloofwaardige en aanvaardbare manier. Niet plezant voor die journalisten om hun integriteit overboord te gooien. Daar moet geld tegenover staan, veel geld!

Plaats een reactie

Delen