Franse minister: “EU-landen moeten migranten opnemen of betalen”

De Franse minister van Binnenlandse Zaken, Gérald Darmanin. Shutterstock

Uncategorized

Franse regering sluit alweer een radicale moskee

Niels Geerinck

De Franse minister van Binnenlandse Zaken kondigde het nieuws aan. Volgens de minister steunde de moskee radicaalislamitische verengingen zoals het ‘Collectief tegen Islamofobie’ en was er sprake van antisemitisme.

De Franse regering blijft geradicaliseerde moskeeën opdoeken. Vorige maand beval ze nog een andere moskee om de deuren te sluiten, nadat aan het licht kwam dat de imam die er verantwoordelijk was voor het gebed, opriep tot het plegen van ‘jihad’ en aanzette tot geweld tegenover christenen en andere bevolkingsgroepen.

Woensdag kondigde de minister van Binnenlandse Zaken Gérald Darmanin aan dat er één van de moskeeën in Cannes nu ook gesloten wordt. “We sluiten één van de moskeeën in Cannes omdat we deze beschuldigen van antisemitische opmerkingen en omwille van de steun aan het CCIF (Collectief tegen islamofobie in Frankrijk) en Barakacity”

Islamitische verengingen

De moskee wordt gesloten op gronde van steun aan twee tot ontbinding gedwongen verenigingen. Deze werden ontbinding werd door de Franse regering vastgelegd, omwille van hun radicale opvattingen en omdat ze een “risico voor de Republiek waren”, zo oordeelde de rechtbank.

Het Collectief tegen Islamofobie is nog steeds actief in ons land. Volgens Frankrijk maakt die NGO deel uit van de Moslimbroederschap en werd het opgericht door de salafistische Idriss Sihamedi. De Franse minister voor Binnenlandse Zaken beschreef de CCIF als een “islamitische vereniging die tegen de Republiek werkt.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

6 gedachten over “Franse regering sluit alweer een radicale moskee”

  1. het is hallucinant dat je dit toch significant nieuws nergens terugvindt in de mainstream kranten zoals HLN. Daar vindt men artikels over ‘de gouden schoen’, ’the masked singer’ of ‘de tranen van James Cook’ veel belangrijker. HLN begint meer en meer op ‘Dag Allemaal’ te trekken.

  2. Als men een moskee pas sluit telkens er stront aan de knikker vastgesteld wordt zal men nog lang bezig blijven. Beter en effectiever zou het zijn een strak gecoördineerd preventief grondig onderzoek te voeren naar haatspraak in alle moskeeën.

  3. Veel blabla voor de verkiezingen, en na de verkiezingen niets meer. Politici weten heus wel waar de grote gevaren zitten en weten heel goed dat net dit de gewone bevolking bezig houdt dus nu een rondje stoer doen om de stemmen. Na de verkiezingen doen ze weer wat ze willen en het klootjesvolk moet zich maar zien te beredderen met een jihadische moskee in hun buurt.

  4. Kan allemaal wel zijn dat we daar een voorbeeld aan moeten nemen, maar een moskee sluiten brengt niet veel op zolang die haatpredikers in soepjurken hier blijven rondlopen. Maar om heel die bende terug te sturen is het al lang te laat ! De islamisering is onomkeerbaar !

Plaats een reactie

Delen