Verhoogd terreuralarm tegen christenen en joden in Frankrijk tijdens kerstperiode

Shutterstock

Uncategorized

Franse regering: “We hebben op zes maanden 1.100 gevaarlijke buitenlanders uitgewezen”

Pieter Van Berkel

De Franse regering heeft op zes maanden tijd 1.100 buitenlandse misdadigers, terroristen en islamisten uitgewezen. Dat verklaarde de Franse minister van Binnenlandse Zaken Gérald Darmanin dinsdag op radiozender France Inter.

Darmanin reageerde op een opiniepeiling waaruit blijkt dat 69 procent van de Fransen de staat van dienst van Macron op het vlak van veiligheid laag inschat.

“Als we een objectieve balans opmaken van de vijf jaar Macron, zullen we zien dat er een daling is van het aantal inbraken, een daling van het aantal autodiefstallen, een daling van het aantal gewelddadige diefstallen, en ik denk dat dat te danken is aan de 10.000 extra politieagenten die Emmanuel Macron heeft aangesteld”, zei Darmanin.

De minister maakt zich bovendien sterk dat Frankrijk het afgelopen halfjaar 1.100 gevaarlijke buitenlanders heeft gedeporteerd. “De president van de republiek heeft mij deze zomer gevraagd een lijst op te stellen van 1.100 buitenlanders die ofwel misdadigers zijn ofwel aanhangers van een fundamentalistische of islamistische islam. We hebben ze allemaal uitgewezen. In zes maanden hebben we de 1.100 gevaarlijkste buitenlanders uitgewezen”, klinkt het.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

8 gedachten over “Franse regering: “We hebben op zes maanden 1.100 gevaarlijke buitenlanders uitgewezen””

  1. Misschien kadert dit nieuws in de verkiezingspropagandamachine van Macron, maar toch. In een halfjaar 1.100 uitwijzingen? Daar lijkt het te kunnen, maar bij ons? Hallo, Sammy!
    Die wellicht vetbetaalde of gesubsidieerde Raad voor vreemdelingenbetwistingen wordt hier best eens tot op het bot doorgelicht.

  2. Worden die uitgewezen misdadigers na uitwijzing nog op de ene of andere manier gevolgd? Wonen ze nu weer in hun vaderland? Voor hoelang? Of zijn ze naar een ander land uitgeweken, bv. België? Een uitwijzing heeft maar zin als men controleert en garandeert dat de uitwijzing “blijvend” is en dat de betrokkenen nooit kunnen terugkomen.

  3. Uitgewezen is één – en gemakkelijk, doen ze hier oin België ook trouwens bij de vleet – maar hoeveel zijn er werkelijk teruggevoerd naar af en niet in buurlanden terechtgekomen of in Frankrijk zelf onder de radar gegaan?

  4. Uitwijzen doet men in Belgie ook bij de vleet, om ze dan enkele jaren later toch asiel te verlenen wegens goed geïntegreerd (hoe kom je trouwens als onderduiker aan werk en raken kinderen ingeschreven in het onderwijs?).Zijn ze werkelijk terug naar af gevlogen of ergens in Frankrijk of elders in de buurlanden onder de radar verdwenen?
    Trouwens wat vertegenwoordigen 1000 uitwijzingen tegenover voor België bv 25 à 30.000 nieuw “instromers” (om van nieuwelingen via andere kanalen nog te zwijgen…

Plaats een reactie

Delen