Als graandeal met Oekraïne mislukt, wil Poetin gratis graan aan Afrika leveren

Vladimir Poetin. Shutterstock

Uncategorized

Het Louvre eist verwijdering campagnefilmpje Marine Le Pen

Niels Geerinck

Het museum eist dat Le Pen de beelden van het net haalt. Volgens de cultuurinstelling had de presidentskandidaat voor het Rassemblement National geen toestemming gevraagd om de piramide te mogen gebruiken in haar campagnefilmpje.

Zaterdagmiddag lanceerde de RN-kandidaat haar nieuw campagnefilmpje. Daarin roept ze haar kiezers op zich te mobiliseren. Tevens passeren tal van Franse monumenten de revue, zo ook de bekende piramide bij het Louvre.

De piramide vormt een symbolische plek, want het is daar waar de huidige president Emmanuel Macron zijn overwinning op Le Pen in 2017 vierde. Volgens het museum is er echter een probleem met het gebruik van de beelden. De cultuurinstelling wijst erop dat het alle rechten behoudt met betrekking tot het bouwwerk. Elk gebruik ervan in beelden of andere handelingen moeten vooraf worden aangevraagd. Iets wat Le Pen niet deed, zo deelt het Louvre mee.

Het is niet de eerste keer. Ook Eric Zemmour, de presidentskandidaat van Reconquête, ontving dezelfde eis nadat het bouwwerk verschenen was in het filmpje van zijn kandidaatstelling.

Indien Le Pen en Zemmour geen gevolg geven aan de klacht, zullen ze voor de rechter moeten verschijnen zo deelt het museum nog mee.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

6 gedachten over “Het Louvre eist verwijdering campagnefilmpje Marine Le Pen”

  1. Miljoenen toeristen hebben de Pyramide reeds gefotografeerd. Hebben die allemaal toestemming gevraagd?
    Bovendien wordt het Louvre zwaar gesubsidieerd en heeft LePen evenveel recht als Macron om het op te nemen in haar filmpje. Tenslotte heeft elke Franse belastingbetaler zijn bijdrage geleverd.

  2. De cultuurinstelling is schatplichtig aan wie het voor het moment voor het zeggen heeft.
    Laat een imam aan de piramide zijn gebedsoproep staan jodelen en zie wat er dan gebeurt.
    Zo gaat het daar, zo gaat het bij ons.

  3. Gaan de poco partijen in Frankrijk nu al zover dat zehun eigen Fransen niet meer op bepaalde openbaren plaatsen mogen komen omdat ze de “verkeerde” politieke overtuiging hebben? Dat is nog een idee voor vivaldi en Q, die dan niet alleen het uitspreken van bepaalde woorden maar ook het staan op bepaalde plaatsen kan als een haatmisdrijf zien en hun politiek benoemde rechters hen zware straffen kan laten opleggen.

  4. Iets dat in het openbaar staat en door iedereen kan bekeken en gefotografeerd worden mag dan plots niet in een filmpje getoond worden🤔, rare jongens daar hoor, of zou het misschien gewoon pesterij van links tegen rechts zijn, tja.

Plaats een reactie

Delen