Vicevoorzitter Europese Commissie: "We moeten Hongarije sneller voor de rechter brengen"

Vicevoorzitter van de Europese Commissie Frans Timmermans. Shutterstock

Uncategorized

Ingenieurs verzetten zich tegen eredoctoraat voor Frans Timmermans: “Schande voor wetenschap”

Anton Schelfaut

Een dertigtal afgestudeerde ingenieurs van de TU Delft verzet zich tegen de beslissing van de universiteit om een eredoctoraat uit te reiken aan Frans Timmermans, de vicevoorzitter van de Europese Commissie. Ze dreigen er zelfs mee om hun diploma in te leveren. “Dit is het einde van de wetenschap”, klinkt het.

Met het eredoctoraat, dat over twee weken wordt uitgereikt, wil de TU Delft Timmermans onderscheiden vanwege zijn sociaal-maatschappelijke prestaties rondom de energietransitie. Meerdere afgestudeerde TU’ers vinden dat echter een schande voor de wetenschap. “Het kan niet zo zijn dat de TU Delft een eredoctoraat verstrekt aan iemand die onzin uitkraamt over de energietransitie”, hekelt oud-TU’er Jan Asselbergs, die eind november een petitie begon. Inmiddels hebben bijna 5.000 mensen de petitie ‘Geen eredoctoraat voor Frans Timmermans van TU-Delft’ ondertekend.

Zo’n dertig alumni hebben in verschillende brieven aan rector magnificus Tim van der Hagen hun ongenoegen geuit. “Timmermans is geen wetenschapper, hij is een geslepen politicus”, zo schreef de afgestudeerde TU’er Egbert de Beyer. “Mocht u Frans Timmermans daadwerkelijk een eredoctoraat geven, dan zal ik uit protest afstand doen van mijn diploma en u vragen mij van uw lijst van afgestudeerde ingenieurs te schrappen.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

13 gedachten over “Ingenieurs verzetten zich tegen eredoctoraat voor Frans Timmermans: “Schande voor wetenschap””

  1. Nivellering naar onder toe.
    Kenmerk van een volledige politieke generatie.

    Het heeft iets van een Hollywood-oscar; de sector die zichzelf verheerlijkt.

    Nieuwsgierig te vernemen wie dit heeft ingefluisterd bij de rector.
    Of ging het hier gewoon over een ‘wederdienstje’?

  2. Frans Timmermans eerst verantwoordelijk voor Eurabië en ongecontroleerde vluchtelingen instroom in Europa (“Europe will be diverse, or war!”), en nu voor de co2 normen waarvan ieder normaal denkend mens weet dat die onhaalbaar en totalitair zijn en de Europese burger gaan verarmen. In Elsevier Weekblad noemde een slimme mens de kerel “eigenpijper” Frans. De klimaatpaus begint er meer en meer uit te zien als een klimaatayatollah. En zo gedraagt hij zich ook. Als vertegenwoordiger van een goddelijke groene wet. Wie het niet eens met zijn psychopathische manie dient monddood gemaakt of beter nog geliquideerd. Referendum en democratie gaan samen, onderwerping niet! De Timmermans in Europa aan banden leggen of dit wordt een totalitaire Unie.

  3. En gelijk hebben ze Rector zoeken meer en meer aandacht in de schijnwerpers i.p.v. zich te focussen op waarom ze echt op die stoel zitten. We hebben hier hetzelfde gezien met Filip van België een ere doctoraat voor? Welke verdiensten? Ha ja, waarschijnlijk een adellijke titel voor de rector.

  4. TU delft heeft zijn studenten blijkbaar gezond verstand en weerbaarheid bijgebracht . En voldoende kennis om van zich af te bijten . Moeten de subsidies naar die universiteit dan niet dringend geschrapt worden ? Straks stleen ze de woke onzin nog in vraag .

  5. Eredoctoraten worden almaar meer PR-stunts. Als Kim Clijsters – alle respect voor haar sportieve prestaties – er in 2013 al eentje kreeg van de VUB dan weet je het wel… Frans Timmermans speelt mee in een PR-stunt. Als politicus weet hij hoe dat moet.

  6. Gelijk hebben ze, de ingenieurs, en het is spijtig dat zo’n geslepen politicus (zonder enige wetenschappelijke kennis, daar is hij te dom voor, de waarheid mag hierbij gezegd worden) zo lang kan leven.
    Maar politici moeten niet werken, ze wachten enkel op hun riant loon en pensioen. En als je niet moet werken leef je lang. En kan je ondertussen de meest stupide beslissingen laten doorvoeren met behulp van onbekwame ambtenaartjes.

  7. de heren ingenieurs hebben wel degelijk gelijk zoals gewoonlijk. kunnen deze toppers ons ook niet bevrijden? en ons afhelpen ven deze onzinnge eu van fransie timmermans.

  8. Eredoctoraten en nobelprijzen zijn vandaag voornamelijk politiek-ideologisch geïnspireerd. Lees: propaganda. Wat had Obama gepresteerd toen hij de Nobelprijs voor de vrede kreeg?

  9. Zeer mooi van TU Delft, geef deze woke man van 30.000€ per maand een eredoctoraat “piloot” (op jullie kosten uiteraard want jullie staan er duidelijk achter) Een “echte” captain zal de Boeing 737 op hoogte brengen en zal dan met de parachute alleen afdalen, laat timermans met zijn eredoctoraat dit toestel veilig aan de grond zetten, mooi toch. Het is niet omdat een universiteit ingenieurs laten afstuderen dat het management daarom capabel is, zo blijkt alweer.

  10. Universiteiten en hogescholen moeten dringend opnieuw uitgevonden worden. Rectoren verlagen zich tot het niveau van nieuwsgeilaards.
    Studenten die onder zo ’n gesternte nog afstuderen zullen hun diploma moeilijk nog als een aanbeveling kunnen gebruiken.
    Waar is de tijd dat proffen in hun vak ongekende hoogten bereikten?

Plaats een reactie

Delen