De Britse premier, Boris Johnson - Foto: Shutterstock

De Britse premier, Boris Johnson - Foto: Shutterstock

Uncategorized

Johnson schaft verplichte coronatest voor gevaccineerde reizigers af

Niels Geerinck

De Britse premier Boris Johnson liet vandaag weten dat de verplichte test voor gevaccineerde reizigers naar Engeland wordt afgeschaft. “We willen laten zien dat ons land open is voor reizigers, open voor zaken“, aldus de premier. Ook de luchtvaartmaatschappijen reageren positief op het nieuws.

Tot nu toe moesten gevaccineerde reizigers bij aankomst in Engeland een negatieve test kunnen voorleggen, daar wordt nu komaf mee gemaakt. Reizigers die zich niet volledig lieten vaccineren moeten zich nog steeds laten testen alvorens het vertrek.

Bij aankomst moeten deze reizigers nog steeds een PCR-test laten afnemen en een week in isolatie verblijven. Deze regels blijven echter wel van kracht.

De nieuwe regeling voor gevaccineerde reizigers zal vanaf 11 februari in werking treden. Vorige week kondigde Johnson nog aan dat heel wat maatregelen op de schop gaan, daar het Verenigd Koninkrijk het virus als endemisch is gaan zien. Die versoepelingen waren een welgekomen bliksemafleider voor Johnson, die sinds enkele opmerkelijke ‘coronaschandalen’ in zeer nauwe schoentjes zit.

Ook de luchtvaartmaatschappijen en reizigersorganisaties reageren opgelucht op het nieuws. Zij pleitte al langer voor het opheffen van de maatregel. “Wij geloven dat testen voor reizen nu definitief tot het verleden moet behoren”, zegt Johan Lundgren, CEO van EasyJet . “We kijken nu vooruit naar wat volgens ons een sterke zomer zal worden.”

Het blijft echter afwachten of Schotland, Wales en Noord-Ierland zullen volgen, zij beslissen immers zelf over hun coronamaatregelen. Al verwacht de Britse premier wel enige stroomlijning, aangezien een groot deel van de internationale reizigers via Londen reizen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

2 gedachten over “Johnson schaft verplichte coronatest voor gevaccineerde reizigers af”

  1. Gevaccineerden krijgen steeds meer privileges. Zelfs nu dat het voor iedereen duidelijk geworden is dat gevaccineerden (met één van de vier door het VK goedgekeurde “vaccins”) het virus méér overdragen dan niet-gevaccineerden. Da’s pure Pfizer marketing.

Plaats een reactie

Delen