Adviseur islamofobie Britse overheid ontslagen vanwege steun voor boycot film 'The Lady of Heaven'

Imam Qari Asim. Schermafbeelding: YouTube.

Uncategorized

Meer dan 100.000 betogers tegen vaccinatiepaspoort in Frankrijk

Anton Schelfaut

In Frankrijk zijn zaterdag 105.200 mensen, van wie 18.000 in Parijs alleen al, op straat gekomen uit protest tegen de invoering van een vaccinatiepaspoort en het coronabeleid.

In het hele land, onder meer in Bordeaux en Marseille, waren er demonstraties, die meer mensen op de been brachten dan in de voorgaande weken. De protesten richtten zich op de voorgenomen drastische beperkingen voor ongevaccineerden. Zij zullen binnenkort geen toegang meer hebben tot bioscopen, bars, restaurants of openbaar vervoer over langere afstanden.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken telde in totaal 105.200 deelnemers. Dat is vier keer meer dan tijdens de manifestaties op 18 december. Toen kwamen ‘slechts’ 25.500 mensen op straat.

Bij relletjes in de Franse hoofdstad, waar 18.000 mensen betoogden, raakten drie politieagenten gewond en werden tien mensen gearresteerd. In de rest van het land werden 24 arrestaties verricht en raakten zeven politieagenten gewond.

Olie op het vuur

Het was president Emmanuel Macron zelf die dinsdag olie op het vuur gooide. In een interview met Le Parisien verklaarde het staatshoofd vastbesloten te zijn om de ongevaccineerden “tot het einde te willen pesten” door “hen zoveel mogelijk de toegang tot activiteiten in het sociaal leven te beperken”. “Als mijn vrijheid die van anderen bedreigt, dan ben ik iemand onverantwoordelijk. En iemand onverantwoordelijk is geen burger.”

“We betalen belastingen, we respecteren de wet, we zijn burgers”, vertelde Karima, een 43-jarige accountant, aan de Franstalige krant Le Monde. Haar vriendin, een 42-jarige leerkracht, is het daarmee eens. “Mensen zoals wij, die altijd de wet hebben gerespecteerd … Te horen krijgen dat we geen burgers zijn, dat kan niet.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

4 gedachten over “Meer dan 100.000 betogers tegen vaccinatiepaspoort in Frankrijk”

  1. ““We betalen belastingen, we respecteren de wet, we zijn burgers”, vertelde Karima, een 43-jarige accountant. Als de wet zegt : vaccineren en je doet het niet ben je dus geen burger meer.

Plaats een reactie

Delen