Uncategorized

Nederlaag voor Biden: Supreme Court houdt verplichte vaccinatie voor werknemers tegen

Redactie PAL

Het Amerikaanse Hooggerechtshof heeft de maatregel van president Joe Biden, die voorschrijft dat werknemers van grote bedrijven ofwel gevaccineerd moeten zijn, ofwel wekelijks getest moeten worden, geblokkeerd. Dat brengt de BBC. Volgens het Hof gaat de regering haar boekje te buiten met de maatregel.

Volgens de Biden-administratie was de verplichte vaccinatie een regel die de pandemie zou helpen indammen en voor de president zelf zou het een overwinning geweest zijn, nu zijn approval-ratings er niet goed voor staan. Het is dan ook logisch dat hij ontgoocheld reageert om de uitspraak van het Hooggerechtshof. Volgens Biden gaat het om een beslissing “die levensreddende maatregelen blokkeert die voortvloeien uit het gezond verstand.” Hij deed daarom een oproep aan bedrijfsleiders. “Ik roep bedrijfsleiders op zich onmiddellijk aan te sluiten bij degenen die al hebben ingegrepen – waaronder een derde van de Fortune 100-bedrijven – en een vaccinatieplicht in te voeren om hun werknemers, klanten en gemeenschappen te beschermen.”

Trump en Republikeinen tevreden

Voormalig president Donald Trump reageert tevreden op de beslissing van het Hof. Hij is namelijk van mening dat een vaccinatieverplichting de economie verder zou helpen kapotmaken. “We zijn trots dat het Hooggerechtshof bij haar visie gebleven is.”, had hij daarover te zeggen. “Geen vaccinatieplicht!”.

Het was dan ook door toedoen van de Republikeinen dat er actie ondernomen werd tegen de vaccinatieplicht. Die verplichtte werknemers van bedrijven met meer dan 100 medewerkers om een vaccin te nemen. Het alternatief was om een masker te dragen en op eigen kosten elke week getest te worden. In totaal zouden zo’n 84 miljoen werknemers onder de nieuwe regel gevallen zijn. Volgens het Hooggerechtshof is die maatregel echter te breed, en valt ze daardoor niet onder de bevoegdheid van het ministerie voor Gezondheid en Veiligheid op de Werkplaats. “Dit is geen alledaagse uitoefening van federale macht.”, voegden ze eraan toe. “Het is in plaats daarvan een aanzienlijke inbreuk op het leven – en de gezondheid – van een groot aantal werknemers.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




4 gedachten over “Nederlaag voor Biden: Supreme Court houdt verplichte vaccinatie voor werknemers tegen”

  1. En weeral gaat PinokkiJoe Biden op zijn bek.
    Zelfs Carter in de 70ies deed het beter, al waren zijn verwezenlijking letterlijk en figuurlijk maar ‘peanuts’
    Deze Biden is compleet ‘nut(teloo)s’

Plaats een reactie

Delen