Oostenrijks kanselier Karn Nehammer

Uncategorized

Oostenrijk verplicht FFP2-maskers nu ook in buitenlucht

Wannes Neukermans

Oostenrijk staat al langer bekend als een van de meest strenge landen op vlak van coronabeleid: een vaccinatieplicht, lockdown voor niet-gevaccineerden en FFP2-mondmaskers die verplicht zijn op openbaar vervoer en binnen in openbare ruimtes. Nu worden die maskers ook verplicht in de buitenlucht.

Kanselier Karl Nehammer sprak tegenover de pers van een “heel ernstige situatie” en van de “nieuwe uitdaging” die de uiterst besmettelijke omikronvariant vormt. Het aantal nieuwe besmettingen per dag in het land met 8,9 miljoen inwoners steeg woensdag tot bijna 10.000, tegen ongeveer  3.000 begin januari. Het FFP2-masker, dat in Oostenrijk al verplicht is op het openbaar vervoer en binnen in openbare ruimtes, wordt vanaf volgende week ook verplicht op straat, vooral als geen 2 meter afstand kan worden gehouden, bijvoorbeeld in een wachtrij of voetgangerszone. Het masker sluit nauwer aan op het gezicht en filtert beter dan het chirurgische masker.

Voorts worden de controles op de vaccinatiepas opgevoerd, terwijl de quarantaineregels voor covidzieken en hun gezinsleden versoepeld worden om te vermijden dat de economie van het land stilvalt.  De regeringsleider sloot een nieuwe lockdown niet uit als de toestand in de ziekenhuizen zou verslechteren. De jongste lockdown eindigde op 12 december voor wie gevaccineerd is. De niet-gevaccineerden moeten nog altijd binnenblijven.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

2 gedachten over “Oostenrijk verplicht FFP2-maskers nu ook in buitenlucht”

Plaats een reactie

Delen