Pakistan: priester doodgeschoten na misviering

Illustratiebeeld. Shutterstock

Uncategorized

Pakistan: priester doodgeschoten na misviering

Sonja Dahlmans

In de Pakistaanse stad Peshawar is bij een hinderlaag een priester doodgeschoten. Een andere geestelijke raakte daarbij gewond, maar zou buiten levensgevaar zijn. De clerici waren na afloop van de kerkdienst onderweg naar huis toen gewapende mannen het vuur op hen openden.

In de regio van Peshawar, in het noordwesten van Pakistan, is het aantal aanslagen recent gestegen. De meeste werden opgeëist door de Tehreek-e-Taliban Pakistan (TTP), een groep die zichzelf associeert met de taliban in buurland Afghanistan. Voorlopig werd de nieuwe aanslag nog niet opgeëist.

In 2013 kwamen 85 mensen om het leven bij een aanslag in de buurt van een Anglicaanse kerk. Na afloop van de mis blies een zelfmoordterrorist zich op vlakbij de kerk. Er vond dezelfde dag ook nog een tweede explosie plaats in de stad. De aanslag werd destijds opgeëist door de TTP.

Ook in 2016 vielen vier zelfmoordterroristen een christelijke gemeenschap in Peshawar aan. Een christelijke man, Samuel Masih, kwam hierbij om het leven. Volgens de politie hadden de zelfmoordterroristen echter de intentie om een massaslachting in de christelijke gemeente aan te richten.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Sonja Dahlmans (°1968) is een Nederlandse theologe gespecialiseerd in oosters-orthodox christendom. Ze werkt momenteel een master islamitische theologie af aan de Melbourne School of Theology.

5 gedachten over “Pakistan: priester doodgeschoten na misviering”

Plaats een reactie

Delen