Gare Du Nord (Shutterstock)

Uncategorized

Aanslag op politie in Parijs: dader neergeschoten

Ward Van Meensel

In Parijs is een man met een mes deze ochtend neergeschoten door de politie. Dat schrijft le Vif. De man zou twee agenten hebben bedreigd met het mes, waarna hij hen aanviel. Op het mes stond ACAB (All Cops Are Bastards) te lezen, een leuze die veel gebruikt wordt door anarchisten.

Maandagochtend om zeven uur heeft er een schietpartij plaatsgevonden in Parijs. De dader stond gekend bij de Parijse politie als iemand die regelmatig voor overlast zorgde in het station Gare du Nord. Daar vond ook de schietpartij plaats. Gare du Nord is een knooppunt van verschillende spoorwegen en ’s ochtends zeer druk. De dader zou twee agenten hebben kunnen verwonden, waarna de politie hem doodschoot. Hij overleed ter plekke aan zijn verwondingen.

ACAB

Geweld is in de straten van Parijs niets onbekends. Wat wel onbekend is zijn de mogelijke motieven van de dader. Afkomst en mogelijke doel zijn niet geweten, enkel dat de letters ACAB op het mes van de dader te zien waren. ACAB is de afkorting van All Cops Are Bastards, een leuze die veel gebruikt wordt in extreemlinkse milieus, met name binnen Black Lives Matter en het anarchistische kamp. Of de dader zelf een extreemlinks motief had, is nog niet duidelijk geweten.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




3 gedachten over “Aanslag op politie in Parijs: dader neergeschoten”

Plaats een reactie

Delen