Vlaams minister van Media Benjamin Dalle. Photonews

Vlaams minister van Media Benjamin Dalle. Photonews

Uncategorized

Benjamin Dalle wil Russia Today uit de ether halen

Carl Deconinck

Vlaams minister van Media Benjamin Dalle heeft aan de Vlaamse mediaregulator verzocht om de uitzendingen van televisiezender Russia Today stop te zetten. Volgens de minister verspreidt de zender propaganda en desinformatie.

Minister Dalle maakte zijn intenties deze ochtend bekend op Twitter. Hij schrijft: “Ik heb zonet de Vlaamse Mediaregulator verzocht alles te doen om de uitzendingen van televisiezender Russia Today stop te zetten. Ze verspreiden desinformatie en propaganda, een krachtig oorlogswapen. We kunnen dit niet tolereren.”

Russia Today is bij ons en in heel wat landen wereldwijd gratis te zien via de kabel. De zender wordt betaald met Russische publieke middelen en schetst altijd een rooskleurig beeld van Poetin en de Russische overheid. Omgekeerd is het altijd uiterst kritisch over het westen. Daarbij herhaalt het bijvoorbeeld de linkse narratieven rond het vermeende racisme en politiegeweld in onze samenleving. Verder is het erg kritisch over de woke-ideologie, die in Rusland quasi onbestaande is.
Het is echter maar de vraag of censuur en het niet kennen van de tegenpartij zoveel beter is. Op Twitter regent het in elk geval negatieve reacties. Heel wat mensen verwerpen censuur in een vrij land. Ze wijzen er op dat we met de VRT ook een zender hebben die door de overheid betaald wordt om bepaalde dingen te zeggen.

Sociale media grijpen ook in

Sociale mediabedrijven Meta, Twitter en YouTube beslisten vandaag dat Russia Today geen geld meer kan verdienen op hun platformen. Reclame werd er uitgeschakeld en het kan er nergens nog monetariseren.

In elk geval kan iedereen de zender blijven volgen via internet, eventueel met de hulp van een VPN, de actie lijkt dus een maat voor niets te worden.

Benjamin Dalle op Twitter: “Ik heb zonet de Vlaamse Mediaregulator verzocht alles te doen om de uitzendingen van televisiezender Russia Today stop te zetten. Ze verspreiden desinformatie en propaganda, een krachtig oorlogswapen. We kunnen dit niet tolereren. #StandWithUkraine 🇺🇦 @VRMmedia” / Twitter

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

13 gedachten over “Benjamin Dalle wil Russia Today uit de ether halen”

  1. Denkt onze Benjamin dat Vlamingen enkel toegang mogen hebben tot zijn kleuterwoordjes?

    Meent de kleuterleider dat Vlamingen geen zelfstandige mening kunnen vormen?

    Desinformatie en informatie wordt toegepast door menig advocaat. Net het omgekeerde vertellen om een rechter in een grijze zone te trekken.
    Maakt dit rechtspraak onmogelijk?

  2. Niet doen!!! Je moet zo breed mogelijk geïnformeerd worden. CNN, FOX, Russia Today, LCI, BBC 24, BBC World, NTV etc. Nationale Vlaamse en Waalse kranten, maar ook De Telegraaf, Bild, The Sun, Kronen Zeitung (Oostenrijk), Blick (Zwitserland), New York Times, Washington Post. Weekbladen Pallieterke en Elsevier, maar ook militaire vakbladen als RAIDS (Frankrijk) en K-ISOM (Duitsland).

  3. Is dat niet die hoogopgeleide nul² die het nodig vond om elke vlaming te vernederen door op de voorpagina’s
    – van de correct aangestuurde en volgende pers uiteraard – destijds te verklaren dat er ‘van ons allemaal’ pietjesvertonende beelden op het web zouden kunnen verschijnen zoals samang en maten ‘overkwam’ ??? Met die kerel te betalen zijn we er vanaf, er naar luisteren zijn we (nog) niet verplicht.

  4. “Frank vandenbroucke verspreidt fake news over mondmaskerplicht bij kinderen.” (bron:doorbraak.be).
    Selectieve verontwaardiging dus van kleuterende woke minister Dalle.
    De MSM mag fake news verspreiden en het plebs voorliegen. We leven in een dictatuur!

  5. RT is Poetins propagandazender in het Westen, wel wat genuanceerder dan de Russische staatstelevisie, vol hysterie en haat, vermits hij zich tot een Westers publiek richt. Voor mij moet RT niet uit de ether worden gehaald, op voorwaarde dat de Westerse TV-zenders die in het Russisch uitzenden dezelfde mogelijkheden hebben om de Russische bevolking te informeren als RT en Spoetnik in het Westen.

  6. Ik keur volledig de Russische moordmachine af in Oekraïne, en iedereen weet dat de Russische media vol fake news zitten. Een signaal aan de Russen van Dalle ja, maar vooraleer de buitenlandse pers aan te pakken zou hij beter eens in eigen boezem kijken. Vivaldi heeft ook onze eigen media afgekocht met 725 miljoen belastinggeld en verspreidt ook alleen nieuws dat vivaldivriendelijk is, zonder bepaalde feiten te melden, na te trekken en aan opsporingsjournalistiek te doen, behalve als het over NVA en zeker over VB of PVDA gaat. Voorbeelden legio: het avontuur van de premier met een Italiaanse pornoactrice, de “zelf”moord van JC en de weigering van vivaldi een onafhankelijke autopsie op het lichaam te laten uitvoeren, het ontbreken van mondmaskers in het begin van de pandemie, het verzwijgen gedurende weken van coronaprotesten in bepaalde landen zoals oa Canada,…DPG media heeft evenveel boter op het hoofd als Russia Today.

Plaats een reactie

Delen