Black Lives Matter betoging. Foto Photonews

Black Lives Matter betoging. Foto Photonews

Cultuuroorlog

Californische procureur-generaal beschuldigt Black Lives Matter van onduidelijke economische praktijken

Ward Van Meensel

Californisch procureur-generaal Rob Bonta heeft Black Lives Matter beschuldigd van economische onduidelijkheid, zo schrijft The New York Post. De groepering zou geen jaarlijkse rapporten hebben ingediend over hun inkomsten. Het zou gaan om een bedrag van 60 miljoen euro.

De beschuldigingen zijn gericht aan de organisatie Black Lives Matter Global Network Foundation. Deze organisatie is specifiek gemaakt om geld in te zamelen voor de omstreden Black Lives Matter beweging. De organisatie krijgt een periode van 60 dagen om documenten in verband met belastingen uit 2020 in orde te brengen. Ze zouden de voorbije jaren 90 miljoen euro hebben verzameld uit donaties. Van deze 90 miljoen blijft momenteel nog 60 miljoen over. Waar de overige 30 miljoen naartoe is gegaan is dus nog steeds onduidelijk.

Beschuldigingen

De procureur-generaal van Californië, Rob Bonta, is degene die de economische onduidelijkheid van Black Lives Matter aankaart. In het document dat hij heeft opgesteld inzake de mogelijke verduistering van geld verduidelijkt hij meermaals dat de leiders van de organisatie persoonlijk aansprakelijk zijn voor mogelijke gevolgen. Er is tevens geen duidelijkheid over wie nu de voorzitter van de organisatie is. Meerdere oprichters zijn al opgestapt na verschillende controverses.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Plaats een reactie

Delen