Afbeelding illustratief - Shutterstock

Afbeelding illustratief - Shutterstock

Uncategorized

Frans Hof erkent transgender als ’tweede moeder’ van een kind

Niels Geerinck

Het Hof van Beroep in Toulouse heeft een transgender erkent als ’tweede moeder’ op de geboorteakte van een 8-jarig kind. Het kind werd echter wel verwekt voor de geslachtsverandering plaatshad, dus officieel door een biologische man.

De transgender stond al administratief geregistreerd als ‘vrouw’, maar onderging pas een hele tijd later een geslachtsverandering. Intussen verwekte de man een kind en wou vervolgens als ‘moeder’ op de geboorteakte staan. In 2014 werd de zaak voor de rechter gedaagd nadat de griffier van de burgerlijke stand weigerde om die aangevraagde vermelding van een ’tweede moeder’ te registreren op te geboorteakte van het kind.

In 2018 stond het Hof van Beroep in Montpellier de transgender toe om als “biologische ouder” op de geboorteakte te staan. Maar met dat oordeel was het gezin niet tevreden en ondernam nog gerechtelijke stappen.

Dusdanig vernietigde het Franse Hof van Cassatie in 2020 de beslissing van het Hof van Beroep. Dat werd naar eigen zeggen gedaan omdat “er geen wettelijke grond voorzien is binnen de Franse wet” voor de definitie van een ‘biologische ouder’. Het Hof van Toulouse oordeelde finaal dat de transgender wel als moeder kan worden geregistreerd omdat er in dit geval zogenaamd “twee moederlijke stambomen kunnen worden vastgesteld”.

Het is de eerste keer in Frankrijk dat een transgender, die als man een kind verwekt heeft, vervolgens als moeder staat genoemd op de geboorteakte van het kind.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

9 gedachten over “Frans Hof erkent transgender als ’tweede moeder’ van een kind”

  1. De doden draaien zich om in hun graf. Over 50 jaar zal men eens serieus lachen met deze idiote periode. En nu moeten wij maar deze waanzin zien te overleven. Tis Godgeklaagd. Wat zijn we toch lamme goedzakken geworden.

Plaats een reactie

Delen