Franse minister: “EU-landen moeten migranten opnemen of betalen”

De Franse minister van Binnenlandse Zaken, Gérald Darmanin. Shutterstock

Uncategorized

Franse minister: “EU-landen moeten migranten opnemen of betalen”

Anton Schelfaut

Volgens de Franse minister van Binnenlandse Zaken, Gérald Darmanin, moeten Europese landen die geen migranten willen opnemen daar in de toekomst voor betalen. “Wie geen vluchtelingen wil opnemen, zal een financiële bijdrage moeten betalen”, sprak hij donderdag na afloop van een vergadering van de EU-ministers van Binnenlandse Zaken.

Volgens Darmanin kon het plan op de vergadering op grote steun rekenen. Hij stelde dat de deelnemers het eens waren over het mechanisme. Oostenrijk liet na afloop echter weten hier niet mee akkoord te gaan. “Oostenrijk wijst de toelating van migranten af”, benadrukte Oostenrijks minister van Binnenlandse Zaken Gerhard Karner (ÖVP), die een “alliantie van de rede” tussen EU-lidstaten over het migratievraagstuk bepleitte. “We hebben sterkere en robuustere bescherming van de buitengrenzen nodig”, meent hij.

Vandendriessche: “Aanfluiting van de democratische wil”

Europees Parlementslid Tom Vandendriessche (Vlaams Belang) noemt de plannen van Darmanin een aanfluiting van de democratische wil. “In een tijd waar de Vlaming het signaal geeft sterkere grensbescherming en minder migratie te willen, worden er plannen gesmeed om via financiële chantage meer migratie af te dwingen”, hekelt hij.

Vandendriessche verwijst hierbij naar een enquête die onderzoeksbureau INSA eind 2021 uitvoerde in opdracht van de Europese ID-fractie. “Twee op de drie Vlamingen gelooft niet dat Europa de migratieplannen van de EU aankan. Straffer nog, acht op tien wil net sterkere grensbescherming. Deze plannen voldoen op geen enkel moment aan de democratische realiteit”, besluit hij.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

8 gedachten over “Franse minister: “EU-landen moeten migranten opnemen of betalen””

  1. Wat een achterlijke debiele idioot. Dat hij er dan een stel in huis neemt hé. De overgrote meerderheid zijn al deze ‘goudzoekers’ kotsbeu en willen die allemaal hier weg.

  2. Die wordt gesponsord door Le Pen of Zemmour. Ik kan geen andere reden bedenken waarom hij deze uitspraak doet! Want met de explosieve opgang van extreem rechts in Frankrijk zoiets zeggen om stemmen te winnen, zo dom kan iemand niet zijn.

Plaats een reactie

Delen