United States President Joe Biden, US Vice President Kamala Harris and members of the President's national security team observe the counterterrorism operation responsible for removing from the battlefield Abu Ibrahim al-Hashimi al-Qurayshi © Adam Schultz - White House Via C/Polaris/Photo News

© Adam Schultz - White House Via C/Polaris/Photo News

Uncategorized

Leider Islamitische Staat uit de weg geruimd

Maarten Sirre

In het noorden van Syrië is Abu Ibrahim al-Hashimi al-Qurayshi, de leider van de jihadistische terreurorganisatie IS, uitgeschakeld. Hij werd in 2019 de leider van de bende toen zijn voorganger, de zelfverklaarde kalief Abu Bakr al-Baghdadi, om het leven kwam tijdens een aanval van de Amerikaanse Delta Force. President Biden kondigde aan op Twitter dat de hooggeplaatste moslimterrorist “van het slagveld is verwijderd.”

In het noordwesten van Syrië, nabij de Turkse grens heeft het Amerikaanse leger een aanval uitgevoerd op een woning. Daarbinnen zou al-Qurayshi zich hebben schuilgehouden. De lokale inwoners werden opgeroepen het gebied te verlaten via luidsprekers. Toen dit niet gebeurde ontstonden er een zwaar vuurgevecht. Hierbij zijn er op zijn minst 13 mensen overleden, waarvan zes kinderen en 4 vrouwen volgens de Syrische organisatie ‘de witte helmen.’ Er zijn volgens de Amerikanen geen militairen aan hun kant overleden.

Grootste operatie sinds 2019

Het was de grootste raid van het Amerikaanse leger sinds het uitschakelen van Abu Bakr al-Baghdadi, de vorige leider van Daesh. Al-Baghdadi had zichzelf na een vergeefse vluchtpoging opgeblazen. Ook nu bij al-Qurayshi was er een explosie te horen meldt CNN. De kans is reëel dat de terroristenleider ook met zijn dood in de voetsporen van zijn voorganger wilde treden en dus zichzelf heeft opgeblazen.

Daesh nog niet verslagen

De terreurgroep was de laatste tijd bezig aan een hernieuwd offensief. Dit na jarenlang nederlaag na nederlaag te hebben moeten verduren. Meer dan 100 jihadisten vielen zo bijvoorbeeld in januari een gevangenis aan in het noordoosten van Syrië. Ze probeerden gevangengenomen terroristen te bevrijden zodat ze zich opnieuw bij het mislukte kalifaat konden scharen. Dit mislukte echter toen Koerdische troepen de gevangenis wisten te heroveren.

https://twitter.com/NotWoofers/status/1489008236946677760?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1489008236946677760%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_c10&ref_url=https%3A%2F%2Fpublish.twitter.com%2F%3Fquery%3Dhttps3A2F2Ftwitter.com2FNotWoofers2Fstatus2F1489008236946677760widget%3DTweet

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




2 gedachten over “Leider Islamitische Staat uit de weg geruimd”

  1. “Hierbij zijn er op zijn minst 13 mensen overleden, waarvan zes kinderen en 4 vrouwen” ik begin zelfmoord terroristen meer en meer te begrijpen maar ondertussen vangen we ze gewoon op.Hoe pervers is dit?

Plaats een reactie

Delen