Shutterstock.

Shutterstock.

Uncategorized

Menigte stenigt man in Pakistan na Koranverbranding

Van de redactie

In een afgelegen dorp, in het oosten van Pakistan heeft een boze menigte een man gestenigd nadat hij zaterdag een koran in brand zou hebben gestoken in een lokale moskee. Bij de steniging raakten ook een aantal politieagenten gewond.

De politie in Pakistan heeft verklaard dat een man van middelbare leeftijd door een menigte in een afgelegen dorp is gestenigd nadat hij de koran zou hebben geschonden. Een medewerker van de plaatselijke moskee zou hier de eerste ooggetuige van zijn geweest. Volgens een politiewoordvoerder vertelde de moskeemedewerker eerst anderen wat hij gezien had, alvorens hij de politie inlichtte.  

De politie zou snel ter plaatse zijn geweest, maar de man was toen al omsingeld door een boze menigte. Toen de agenten hem probeerden mee te nemen, begonnen mensen met stenen te gooien. Daarbij raakten ook een aantal agenten gewond.

Zero tolerance

De premier van Pakistan, Imran Khan, laat op Twitter weten dat er in zijn land ‘zero tolerance’ geldt voor mensen die “het recht in eigen handen nemen”. Er wordt actie ondernomen tegen de daders van de lynchpartij. Het komt vaker voor dat menigtes mensen aanvallen die beschuldigd worden van godslastering. Zo werd in december nog een fabrieksmanager vermoord en in brand gestoken voor gelijkaardige feiten.

Premier Khan reageerde toen ook met afschuw en sprak van een dag van schaamte voor Pakistan. De politie bekijkt onder meer video’s van het incident om daders op te sporen. Tot nu toe zijn er 36 mannen aangehouden, maar het gaat waarschijnlijk om zo’n 300 verdachten.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




2 gedachten over “Menigte stenigt man in Pakistan na Koranverbranding”

Plaats een reactie

Delen