Foto illustratief - Afbeelding: Shutterstock

Foto illustratief - Afbeelding: Shutterstock

Uncategorized

Nederlandse nachtclubs heropenen uit protest: “We zijn het zat”

Niels Geerinck

De Nederlandse discotheken en nachtclubs zullen volgend weekend heropenen, tegen de geldende adviezen in. Met de protestactie kaarten ze de nalatigheid van de regering aan, die nog steeds geen vooruitzichten aan de sector biedt.

De protestactie werd ook bevestigd door de organisatie achter de nachtclubs, die het nieuws aankondigde via een filmpje op Instagram. “We heropenen niet voor één nacht, maar gewoon weer elke nacht”, zo klinkt het. “Iedereen verdient de nacht om zichzelf te leren kennen of te zijn. Wie dat niet inziet, zit te slapen. Daarom staat de nacht op om de overheid en iedereen weer wakker te schudden.”

Volgens de woordvoerder van de actie kunnen de nachtclubs wel veilig de deuren heropenen. “We merken dat er helemaal geen aandacht is, en dat doet gewoon pijn na al twee jaar dicht te zijn. Met de actie willen we zelf laten zien hoe we weer veilig open kunnen.”

Maandag zal de sector verder overleggen met het ministerie van Economische Zaken. Het ministerie wil naar eigen zeggen “input verzamelen” om later aan de regering aan te bieden tijdens het overleg. De woordvoerder van Nachtbelang en het Overleg Amsterdamse Clubs (OAC) zegt dat er vooralsnog geen enkele intentie is om het 1G-beleid te implementeren in de nachtclubs.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

1 gedachte over “Nederlandse nachtclubs heropenen uit protest: “We zijn het zat””

Plaats een reactie

Delen