Afbeelding illustratief. Foto Shutterstock

Afbeelding illustratief. Foto Shutterstock

Uncategorized

Parijs ontzegt toegang aan vrijheidskaravaan

Niels Geerinck

De Franse autoriteiten ontzeggen de vrijheidskaravanen de toegang tot het Parijse grondgebied. Men vreest dat het zal leiden tot een grootschalige manifestatie. Wie in de Franse hoofdstad toch wegen blokkeert riskeert een boete die kan oplopen tot 4.500 euro of zelfs een celstraf tot twee jaar.

Al weken rijden er duizenden Canadese truckers richting de hoofdstad Ottawa. Ze protesteren er tegen de draconische coronamaatregelen in het land. De protestvorm kreeg inmiddels ook voet aan wal in Nederland, in ons land en in Frankrijk. In tegenstelling tot de Canadese protesten, gaat het in Frankrijk voornamelijk om personenwagens, campers en moto’s die in een colonne rijden.

Verbod

Zo vertrok woensdag een karavaan vanuit Nice met het doel om vrijdag in Parijs aan te komen en om er zaterdag een manifestatie te houden. Donderdag zullen er nog verschillende karavanen uit het oosten en het westen van het land koers zetten richting de hoofdstad. Na het weekend zou de gezamenlijke protestactie richting Brussel rijden. Op 14 februari willen truckers vanuit 27 lidstaten in de Europese hoofdstad protesteren om zo de coronamaatregelen aan te klagen.

Intussen hebben de Franse autoriteiten de karavanen in Parijs verboden en hebben naar eigen zeggen geen aanvraag tot protest ontvangen. Overtredingen zullen worden geverbaliseerd, zo benadrukt de Parijse politie. De overtreders riskeren een boete tot 4.500 euro of zelfs een celstraf van twee jaar.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

4 gedachten over “Parijs ontzegt toegang aan vrijheidskaravaan”

  1. Wereldwijd krijgen schrik ze onze wereldleiders. In al hun onmacht gaan ze het volk verbaliseren met hoge boetes en/of gevangenisstraf. Deze communisten moeten verjaagd worden! Vrijheid of slaaf, u kiest!

Plaats een reactie

Delen