Sam van Rooy (Vlaams Belang). Foto Shutterstock.

Sam van Rooy (Vlaams Belang). Foto Shutterstock.

Uncategorized

Sam van Rooy tegen Vooruit over erfbelasting: “Blijf met je socialistische fikken van mensen hun eigendom!”

Ruben Notteboom

Dat Vooruit het achterpoortje in de erfbelasting wil sluiten, kan Sam van Rooy (Vlaams Belang) niet smaken. Op Twitter is hij heel duidelijk tegen de Vlaamse socialistische partij, “Blijf er met je socialistische flikken van af!”

“Erfbelasting? Blijf met uw socialistische flikken van mensen hun spaargeld, kapitaal en eigendom!”, schrijft Sam van Rooy (Vlaams Belang) op Twitter als reactie op Hannelore Goeman, fractieleider voor Vooruit in het Vlaams Parlement. Hij wil niet dat de erfbelasting verstrengd wordt.

(Lees verder onder de tweet)

Vooruit wil achterpootje sluiten: “Ieder z’n deel is niks te veel”

Door het achterpoortje in de erfbelasting zou de Vlaamse regering miljoenen euro’s per jaar mislopen. De doorsnee Vlaming betaalt 27%, maar het is mogelijk om een familiale vennootschap na te laten waardoor er een gunsttarief van 3% betaald moet worden. Dat is stukken minder. Dat gunsttarief geldt dan ook voor buitenverblijven aan zee en andere verhuureigendommen. Vooruit vindt dit oneerlijk en wil dit aanpakken.

Hannelore Goeman (Vooruit) vindt het niet kunnen dat het achterpoortje al twee jaar bestaat en “de Vlaamse regering niks doet”. “Voor wie nog zou twijfelen, deze regering rijdt alleen voor mensen met veel geld, de rest kan royaal zijn plan trekken. Ik dien een amendement in om dit zo snel mogelijk aan te passen. Elk zijn deel is niks te veel,” aldus Hannelore Goeman.

Sam van Rooy (Vlaams Belang) vindt erfbelasting diefstal

“Wij zijn principieel tegen de erfbelasting. Dit is diefstal. De roverheid moet met haar fikken van het eigendom of de eigendommen blijven die mensen nalaten voor hun kind(eren). Geen belasting op verdriet!”, reageert van Rooy nog aan onze redactie.

Op Twitter zijn er talrijke reacties die oproepen om de erfbelasting af te schaffen. “Erfbelasting is een pestbelasting” en “erfbelasting is diefstal” klinkt het bij twee twitteraars. “Het probleem zijn niet de achterpoortjes. Het probleem is dat we in België keer op keer belastingen betalen op hetzelfde goed,” schrijft iemand anders. “De erfbelasting is een immoreel staaltje lijkenpikken,” klinkt het ten slotte nog.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Ruben Notteboom (°1998, Eeklo) is afgestudeerd als master tolk aan de Universiteit Gent en zit momenteel in zijn tweede master Internationale Betrekkingen en Diplomatie aan de Universiteit Antwerpen.

23 gedachten over “Sam van Rooy tegen Vooruit over erfbelasting: “Blijf met je socialistische fikken van mensen hun eigendom!””

  1. En gelijk heeft die, vooruit zou beter de lijkentaks afschaffen die ze destijds zelf mee in het leven hebben geroepen, net zoals het achterpoortje heeft vooruit mee goed gekeurd, nu afkomen om dit af te schaffen is zeer hypocriet. Maar ja, het is dan ook maar extreem links.

  2. Is het een goede zaak dat het geld van een miljardair integraal naar zijn kinderen gaat?Geld is zoiets dat exponentiel scheef verdeeld is en de neiging heeft om te aggregeren bij zo weinig mogelijk mensen. Als vandaag de 10 procent rijksten de helft van alle geld bezitten, dan bezit ten over enkele decennia de 10 procent rijksten 99.9 procent van al het geld. Daarmee heb ik niet gezegd dat het geld beter in handen is van de spilzieke staat.

  3. De staat en in de eerste plaats de federale telt altijd uit de winst: geen pensioenen meer uitbetalen en afromen van het grootste deel van nagelaten geld en geschatte waarde van onroerend goed. Het eerste is normaal, het tweede is openlijke diefstal.
    De erfgenamen kunnen dan nog een lening aangaan om de geldhonger van de overheid te stillen.

  4. Ik verblijf veel in Egypte. Toen ik daar aan een Egyptische vriend vertelde dat wij na het overlijden van onze ouders ongeveer 25% moesten afstaan aan de belastingen zei hij letterlijk: Hoezo? Dat is toch jullie eigen geld? Dat kan toch niet? En hij geloofde mij zelfs pas na herhaaldelijk vertellen dat het ECHT zo was! Dus zelfs voor een inwoner van een land dat onze regering een dictatuur noemt was dat onbegrijpelijk. En nochtans, die zijn al wat gewend daar! Maar de graaizucht van onze politiekers kent geen grenzen!

  5. Vandaag in de TIJD grootverdieners bij de Sossen nr 1 De heilige Vandenbroucke. Hoe dankbaar is de Belgische politiek, eerst meineed plegen en dan vluchten naar England nadat het Augusta geld opgefikt is ????

  6. Hetzelfde verhaal voor Thailand. Hoe kan de staat na overlijden daar nog eens een flinke beet in doen? De Staat is toch geen erfgenaam. Ze hebben al hun buit binnen met de BTW en de belastingen op je inkomen. En dan nog eens nabijten als je sterft???

  7. Iemand die erft heeft niet gewerkt voor de erfenis en van een dode kan men niet stelen. Erfenisbelasting diefstal noemen is nonsens. Overdreven inkomensbelasting, dat is diefstal. 2.000.000 inactieve Belgen aanklagen mbt de arbeidsdeal en tegelijkertijd achter een van de oorzaken daarvan staan, rechtlijnig is dat bepaald niet. Erfenissen horen minstens 50% belast te worden, lonen daarentegen maximum 25%. Dat lijkt me veel rechtvaardiger.

  8. Erik: een huis in het Leuvense kost al snel 480000€. Tot €50000 is het aan 3%. Van €50000 tot €250000 is het aan 9%. Alles daarboven is aan 27%. Dus op bovengenoemd bedrag betaal je in totaal €84500. Dat is in totaal 17,6%. Inderdaad geen 25% dus. Tel daarbij de notariskosten (1%) en je zit weer wat korter bij die 25%. DUS MIJN 25% ZIT VEEL DICHTER BIJ DE WAARHEID DAN JOUW 9%. Wat trouwens nog altijd lijkenpikkerij is! Alles wat zij erft is betaald met geld waar al 40% belastingen is afgegaan en dan is er indertijd nog 25% BTW op betaald!

  9. Met 30.000 covid-sterfgevallen in België deden de notarissen gouden zaken afgelopen pandemie.
    In this world nothing can be said to be certain, except death and taxes.
    Begraaf de erfbelasting.
    Een overheid mag geen profijt trekken uit het smartelijk overlijden van inwoners.

  10. Beste K, jij en je ouders hebben dus duidelijk NIETS bereikt in het leven en daarom vind jij dat degenen die door hard werken en verstandig leven WEL iets bereikt hebben dat maar moeten afgeven om jaloerse leeglopers zoals jij te financieren! Wel, in Noord Korea hebben ze nog een plaatsje voor jou. En neem je lidkaart van de communistische partij maar mee, ze waarderen dat daar!

  11. Het is een echte schande! Hetgeen waar mijn ouders voor gewerkt hebben (kleine rijwoning) wordt na de verkoop gestolen door de staat en de notaris! Om nog te zwijgen van het extra rolrecht(50€ in geval van bewindvoering aan vredegerecht)!

  12. Beste Erik, vanaf je geboorte is een deel van de eigendommen van de ouders (+-1/2) van de kinderen! Dat is jouw wettelijk erfrecht. DUS DE REGERING STEELT EEN DEEL VAN JOUW EIGENDOM GEWOON OMDAT JOU OUDERS GESTORVEN ZIJN. Dus die zever van K dat men niet kan stelen van een dode slaat gewoon nergens op! En dan nog, als bijvoorbeeld iemand door een verkeersongeval overlijd en die heeft een dure Rolex aan zou je die volgens K mogen nemen zonder dat dat diefstal is omdat je niet kan stelen van een dode? De uitleg van een zwak begaafde, die uitleg van K…

Plaats een reactie

Delen