De Zweedse premier Magdalena Andersson - Afbeelding: Shutterstock

De Zweedse premier Magdalena Andersson - Afbeelding: Shutterstock

Uncategorized

Zweden schrapt alle coronabeperkingen: “Tijd om Zweden weer open te stellen”

Niels Geerinck

Zweden zal alle coronamaatregelen opheffen, dat kondigde de regering donderdag aan. Tegen 9 februari wil het land alle maatregelen van tafel hebben en het leven hervatten zoals voordien.

De Zweedse premier Magdalena Andersson kondigde tijdens een persconferentie aan dat het land alle maatregelen en beperkingen zal afvoeren. “Het is tijd om Zweden weer open te stellen”, aldus Andersson. Volgens haar gaat de pandemie een nieuwe fase in.

Eerder deze week kondigde Denemarken, Noorwegen en het Verenigd-Koninkrijk al aan dat ze terugkeren naar het normaal leven. De respectievelijke autoriteiten van die landen zijn van mening dat het coronavirus, door de omicronvariant intussen endemisch geworden is. Waardoor er geen enkele nood meer is aan de strenge lockdowns of vaccinatiepaspoorten.

De Zweedse regering riep wel nog op om steeds het gezond verstand te gebruiken en wanneer men ziek is, thuis te blijven of erg drukke plaatsen te vermijden.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

1 gedachte over “Zweden schrapt alle coronabeperkingen: “Tijd om Zweden weer open te stellen””

Plaats een reactie

Delen