18-jarige Oekraïense verkracht in Duits vluchtelingencentrum

Illustratiebeeld. Shutterstock

Uncategorized

18-jarige Oekraïense verkracht in Duits vluchtelingencentrum

Carl Deconinck

In een vluchtelingencentrum in Düsseldorf werd een jonge vrouw verkracht door twee mannen. De Duitse krant Bild kwam te weten dat de verkrachting op 6 maart gebeurde op een boot, de Oscar Wilde, die wordt gebruikt om vluchtelingen op te vangen. De daders zouden twee mannen zijn uit Irak (of Tunesië) en Nigeria.

De verkrachters, 37 en 26 jaar oud, zouden om de beurt misbruik gemaakt hebben van de 18-jarige oorlogsvluchtelinge. Beide zouden ook in het bezit zijn van het Oekraïense staatsburgerschap. De Duitse politie onderzoekt de zaak. Er zouden op het moment van de feiten 25 vluchtelingen op het schip aanwezig zijn geweest, naast betalende hotelgasten. Momenteel zijn de verdachten gearresteerd.

De politiek reageert geschokt op de zaak. Andrea Lindholz, politica van de CSU, eist dat de politie de bescherming van Oekraïense vrouwen verzekert en hun verblijven controleert. Door deze zaak is dat volgens haar een noodzaak geworden. Ook in België klinkt die vraag steeds luider. Kwetsbare personen lopen het risico om misbruikt te worden. Het zijn vooral vrouwen en kinderen die vluchten voor de oorlog. Ze hebben geld en ondersteuning nodig en zijn makkelijke doelwitten voor mensen met slechte intenties.

Niet-Oekraïense vluchtelingen

Omgekeerd stelde het hoofd van de politievakbond, Heiko Teggatz, dat de politiek er alles aan moet doen om dergelijke verkrachtingszaken te vermijden. Hij eist harde en snelle straffen, gevolgd door deportatie. Het is volgens hem de enige taal die daders van dergelijke zaken begrijpen. De politie in Duitsland stelt vast dat meer en meer mensen aan de grens verschijnen die niet rechtstreeks uit Oekraïne komen, maar uit andere gebieden zoals Afrika. In Frankrijk stelde men hetzelfde vast. Daar bleek dat 1 op de 3 vluchtelingen uit Oekraïne geen Oekraïner is.

De minister van Binnenlandse Zaken van Beieren, Joachim Hermann, waarschuwt voor ‘secundaire migratie’. Hij wijst erop dat “het risico van profiteurs en de valse globale aantrekkingskracht van Duitsland niet onderschat kan worden”. Voor Hermann is het aan de federale overheid om de vluchtelingen die veilig naar hun thuisland kunnen, terug te sturen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

18 gedachten over “18-jarige Oekraïense verkracht in Duits vluchtelingencentrum”

  1. Wat voor de meest normaaldenkende mensen al lang geweten was blijkt dan nu toch door te sijpelen bij de linkse beleidvoerders, lees dictators. Zolang hier geen stevig rechts beleid komt zal er niks veranderen. Ze zouden de kinderen van deze linkse ratten eens moeten molesteren, benieuwd hoe ze dan gaan reageren.

  2. Tot zover de humanitaire opvang in het land B.der opvang Oekraïne vrouwen en kinderen, waar de overheid zich niet kan distangeren van het illegaal crimineel barbaarse zandbak volk

  3. Welke ongetwijfeld linkse idioot plaatst een blank christelijk meisje nu in hetzelfde opvangcentrum als Afrikaanse en moslim nepvluchtelingen? Ze zal wel uitgedaagd hebben zeker?

Plaats een reactie

Delen