Amerikaanse kinderen moesten "genderneutrale speelgoedwinkel" op poten zetten

Illustratiebeeld. Shutterstock

Cultuuroorlog

Amerikaanse kinderen moesten “genderneutrale speelgoedwinkel” op poten zetten

Redactie PAL

In de Georgetown Day School, gelegen in Washington DC, worden heel wat lessen en opdrachten gegeven die de kinderen “sociaal bewuster” moeten maken. Opvallend is dat één van de leden in de Raad van Bestuur Ketanji Brown Jackson is. Zij is kandidaat-rechter voor een positie in het Hooggerechtshof voor de Democratische partij.

In de Georgetown Day School krijgen kinderen een zeer progressieve opleiding. Zo werd er in 2019 een “genderneutrale speelgoedwinkel” georganiseerd. De bedoeling was dat dit evenement ook in 2020 en 2021 zou plaatsvinden, maar daar stak corona een stokje voor.

In onderstaande video horen we de kinderen die een woordje uitleg geven over de speelgoedwinkel. “We moesten nog zo veel leren en voorbereiden voordat de speelgoedwinkel openging”, klinkt het onder andere. “We hebben geleerd over genderexpressie, genderverwachtingen en genderstereotypen.” Een ander kind zegt dan weer dat ze in de klas geleerd heeft wat cisgender, transgender en non-binair willen zeggen.

(Lees verder onder de tweet.)

Ted Cruz

In een speciale hoorzitting in de Senaat stelde de Republikeinse senator Ted Cruz enkele kritische vragen aan Jackson omtrent de lessen die kinderen krijgen in de Georgetown Day School. Meer bepaald wilde hij weten of Jackson wist wat de critical race theory is en of ze erachter staat. Hierop kwam geen duidelijk antwoord, al verklaarde ze wel dat ze de theorie niet toepast in haar werk als rechter.

“Zoals ik het begrepen heb is de critical race theory een academische theorie over de manier waarop ras en de instellingen met elkaar verbonden zijn”, aldus Jackson. “Het komt niet ter sprake in mijn werk als rechter. Ik heb het nooit bestudeerd of me erop gebaseerd. En het zou ook niet iets zijn waarop ik me zou baseren als ik in het Hooggerechtshof zou zetelen”, zei ze.

Cruz stelde zich echter ook wat vragen bij de vragenlijst die Jackson had ingevuld voor de Senaat. Daarin zei Jackson dat zij en haar man, sinds ze deel uitmaakten van de Georgetown Day School-gemeenschap, “getuige waren geweest van de hervormende kracht van een strenge progressieve opleiding die is gewijd aan het bevorderen van kritisch denken, onafhankelijkheid en sociale rechtvaardigheid”. Volgens Jackson wou ze daarmee enkel zeggen dat gelijkheid en rechtvaardigheid voor haar zeer belangrijk zijn.

https://redactie.palnws.be/2022/03/kandidate-amerikaans-hooggerechtshof-kan-woord-vrouw-niet-definieren/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




9 gedachten over “Amerikaanse kinderen moesten “genderneutrale speelgoedwinkel” op poten zetten”

  1. Dat de kinderen hun schooltijd in het leren van dergelijke CRT, gendernonsens, poco en woke hysterie moeten doorbrengen gaat beslist ten koste van echte kennisverwerving. Goed bezig, die Democraten. Van kleuterschool tot universiteit vormt men de toekomstige elite van runderen.
    Is het bij ons anders met een Gentse zotskap-rector?

  2. Als alle normale ouders hun kinderen daar dan weghalen blijven er alleen nog de linkse wokies over. Dan kunner er meteen twee kampen opgestelt worden en kunnen ‘de games’ beginnen.

  3. Als kinderen op de WC zitten kunnen bij zichzelf de visu bevestigd zien of ze jongen of meisje zijn en dus zeker niet woke “genderneutraal”,. Aanschouwelijk “onderwijs” kan zo PoCo-desinfomerende woke indoctrinatie torpederen.

Plaats een reactie

Delen