Photonews

Photonews

Uncategorized

Betogers in Brussel eisen no-flyzone boven Oekraïne

Van de redactie

In het centrum van Brussel is een vredesmars aan de gang om de Oekraïense bevolking te steunen. De organisatoren vinden dat de NAVO zo snel mogelijk het Oekraïense luchtruim moet sluiten. Volgens een telling door de politiezone Brussel-Hoofdstad-Elsene zijn er een 5.000-tal deelnemers.

De mars is georganiseerd door de vereniging Promote Ukraine. Rond 14 uur is de mars echt van start gegaan. Het parcours loopt via de Kruidtuin richting Bisschoffsheimlaan, Madou, Kunstlaan, Jozef II-straat en de Etterbeeksesteenweg om te eindigen aan het Jean Reyplein.

Met slogans als ‘Putler kaput’ (een samentrekking van Poetin en Hitler) en ‘Go fuck yourself’ uitten de deelnemers hun ongenoegen over de Russische president. Maar er waren ook opvallend veel oproepen aan het adres van de NAVO met boodschappen als ‘Shelter our sky’, ‘Act now’, en ‘No Fly Zone over Ukraine’.

Vraag naar no-flyzone

De organisatie Promote Ukraine vraagt de NAVO in de eerste plaats om het Oekraïense luchtruim af te schermen. Dat is ook wat de Oekraïense president Volodimir Zelenski oproept, maar de NAVO wil er tot nader order niet op ingaan omdat die beslissing de deur openzet voor een wereldoorlog. “We begrijpen dat de Navo niet rechtstreeks kan optreden, maar wij zouden graag zien dat landen als Frankrijk of Turkije op hun niveau optreden en het Oekraïense luchtruim zelf sluiten, in ieder geval boven de kerncentrales”, aldus Marta Barandiy, één van de oprichters van Promote Ukraine, aan Bruzz.

Deze zondag was er eerst nog een tweede betoging gepland omstreeks 15 uur aan de Oekraïense ambassade in Ukkel, maar die manifestatie is afgelast.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




15 gedachten over “Betogers in Brussel eisen no-flyzone boven Oekraïne”

  1. feitelijk is het maar Noord-Amerika en West-Europa die het niet eens zijn met Poetin,de rest van de wereld heeft daar minder problemen mee.Als Poetin de gaskraan naar het Westen dichtdraait zullen we op onze knieën smeken om gas te krijgen,idem voor graan.Het westen wil haar politiek aan de ganse wereld opdringen,woke en mensenrechten,maar de meerderheid is het daar niet mee gediend,dat is de realiteit.

  2. China heeft wel heel duidelijk gezegd dat de schuld voor deze ontwikkeling bij de VS/NATO/EU ligt. Zij beseffen beter dan wij welk imperium van leugens VS/NATO/EU hebben gebouwd, en dat het einddoel is om de opgang van China tegen te houden. Voor de VS is dat zelfs een vernietigende oorlog in Europa waard (posting van Paul De Mol). Zelf heb ik geen vertrouwen in de haviken van de VS/NATO/EU en Oekraïne. Zelenski jut de Oekraïners op om in de vuurlijn te vechten. dat hij de burgerbevolking in levensgevaar brengt laat hem blijkbaar onberoerd. Ondertussen verschuilt hij zich veilig in een bunker. Het blijft verrassend hoe gemakkelijk de massa zich laat manipuleren door politiek en media.
    Wat deden de Belgen in 1940? De overgrote massa vluchtte niet en bleef in België en de vluchters werden eind juni 1940, na de Franse capitulatie, door de regering opgeroepen terug te keren naar bezet België.

  3. En wie gaat die “no-fly-zone” garanderen / afdwingen ? Gaan NATO F16 vliegtuigen dan alle Russische Sukhoi Su-30 gevechtsvliegtuigen uit de lucht schieten? Dat wordt een totale oorlog. WO III.

Plaats een reactie

Delen