Het Nieuwsblad zet "beschadigde" Van der Straeten in rijtje van Marc Overmars en Bart De Pauw

Energieminister Tinne Van der Straeten (Groen). Photo News

Uncategorized

Het Nieuwsblad zet “beschadigde” Van der Straeten in rijtje van Marc Overmars en Bart De Pauw

Anton Schelfaut

Verschillende groene politici reageren misnoegd op een artikel van Het Nieuwsblad. Daarin laat oud-journalist Jeroen Wils, auteur van het boek ‘De reputatiecoach’, zijn licht schijnen over enkele aangetaste reputaties, waaronder die van minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen). Dat Van der Straeten daarmee in hetzelfde rijtje staat als Peter Van de Veire, Bart De Pauw, Veerle Heeren en Marc Overmars, ligt de groenen zwaar op de maag. “Dit is grensoverschrijding”, klinkt het unisono.

Vorige week ontstond er heel wat ophef over de aanstelling van Marc Overmars als sportief directeur van voetbalclub Antwerp, nadat hij bij Ajax aan de deur werd gezet wegens grensoverschrijdend gedrag. “Wat blijft er nog over van zijn reputatie en die van Antwerp?”, vroeg Het Nieuwsblad aan imagocoach Jeroen Wils.

De krant legde hem meteen ook vier andere aangetaste reputaties voor, waaronder die van Energieminister Van der Straeten. Mede door de oorlog in Oekraïne zagen de groenen zich genoodzaakt om een bocht te maken inzake de kernuitstap, nochtans dé trofee van haar partij. Volgens Wils is de bocht van Groen rationeel perfect te begrijpen. “Alleen heeft de partij veel schade opgelopen door de manier waarop de bocht is genomen en hoe dat is uitgelegd”, oordeelt hij.

Groen reageert misnoegd

Heel wat groene politici stellen via Twitter het artikel aan de kaak. Volgens Groen-boegbeeld Kristof Calvo schaadt het stuk vooral het imago van Het Nieuwsblad. “Een moedige minister zoals Tinne Van der Straeten in dit rijtje plaatsen… Hoe halen jullie dit in jullie hoofd?”, vraagt hij zich hardop af. “Gelukkig is er naast de bagger ook veel waardering voor haar werk.”

Ook Groen-vicepremier Petra De Sutter reageert misnoegd. “Hier is geen rechtvaardiging voor. Het Nieuwsblad, leen u niet tot ad hominem aanvallen op politici door dergelijke framing. Zet dit alstublieft recht”, richt ze zich tot hoofdredacteur Liesbeth Van Impe, “u heeft een grote verantwoordelijkheid”.

Volgens Van der Straeten zelf is het artikel “grensoverschrijding”. “Ook pers heeft een verantwoordelijkheid”, schrijft ze in een tweet.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

13 gedachten over “Het Nieuwsblad zet “beschadigde” Van der Straeten in rijtje van Marc Overmars en Bart De Pauw”

  1. Oeps, de wokers van extreem links zijn op hun teentjes getrapt als de waarheid word gezegd. Grensoverschrijdend gedrag word niet aangehaald als we dure energie uit het buitenland moeten kopen door extreem links. Tegenwoordig word grensoverschrijdend gedrag nogal snel ingeroepen, als je zegt zoals Hoeyberghs dat de vrouwen hun benen niet meer openen krijg je effectieve celstraf, als je als zwarte meisjes verkracht moet je maar een opstel schrijven, dat is het resultaat van een extreem links beleid. Hopelijk zullen ze tot inzicht komen als hun eigen dochters verkracht worden wan “ich schaffe das nicht”.

  2. NVA en vooral VB krijgen alle dagen Bagger op hun hoofd (90% onterecht) en deze Politiekers en dito kiezers ,moeten deze Grove uitspattingen , alle dagen ondergaan ,van de pers , media e.d.

  3. Laat ons ook eerlijk zijn en objectief. Wat heeft die Tinne met haar dogmatische aanpak bereikt? Meer schade dan lof. Kortweg: ze had beter niet op die plaats gezeten want daar heeft ze haar partijdigheid en onbekwaamheid ten volste gedemonstreerd.Tinne was ei zo na een ramp voor het land! Gelukkig van de oorlog die niet meer dan een flauw excuus is of we waren er allemaal aan voor onze besparings moeite. Haar bochten van 180 graden bewijzen duidelijk haar onbekeaamheid

  4. De groenen zijn teveel gewoon bejubeld te worden door de msm. Dan krijgen ze in de pers eens de wind van voor, beginnen ze te janken gelijk kleine kindjes. Tinne de Waanzinnige is helemaal niet dapper. Het feit dat Willy-corrupcialist-Claes haar een goede minister vindt is het schoonste bewijs dat ze een top knoeier is.

  5. Ach Tinne, de pers heeft een verantwoordelijkheid. Als jullie de pers jaarlijks met miljoenen smeren om te zeggen wat jullie, vivaldi, hen zeggen wat ze moeten zeggen, moet je toch kunnen verdragen dat ze ook eens de waarheid zeggen.

  6. Van der Straeten staat bij, samen met heel haar partijtje, in het straatje van wereldvreemde politici. Hopelijk zien de andere partijen in dat Groen een extremistische partij is die niet mag meeregeren.

Plaats een reactie

Delen