Sander Loones (N-VA): “De begroting van Alexander De Croo is een totale ramp”

De begroting van De Croo is een totale ramp, vindt N-VA-Kamerlid Sander Loones. Eigen redactie

Uncategorized

Inbrekers aan het verkeerde adres: Nederlandse MMA-legende neemt drie mannen te grazen

Carl Deconinck

Drie mannen wilden inbreken in de woning van kickbokser en MMA-vechter Melvin Manhoef. Dat is hen niet goed bekomen. De vechtsporter was thuis en betrapte ze. Wanneer ze wegvluchtten, zette hij de achtervolging in en reed ze klem. Vervolgens sloeg hij een autoraam in met zijn blote vuist en hield de criminelen vast totdat de politie kwam, die hen in de boeien sloeg.

Manhoef is 45 jaar, maar nog steeds actief als MMA-vechter bij Bellator. De drie criminelen hadden inbrekerswerktuigen bij zich en hun intenties waren duidelijk. Eerder waren ze al langs zijn huis gepasseerd en wanneer hij afgelopen weekend naar Parijs ging om zijn afscheidsgevecht te promoten, vroeg hij aan de buren om een oogje in het zeil te houden.

Die mannen keerden later terug en de buren informeerden Manhoef. Eerst waren de inbrekers niet meer in de buurt, maar ze doken opnieuw op en Manhoef zat hen op te wachten in zijn wagen. Eens ze hem zagen kozen ze eieren voor hun geld en stoven ze weg. Dat liet Manhoef niet zomaar passeren. Hij achtervolgde hen en ramde hun wagen. Daardoor raakten ze klem in de berm. Met zijn blote vuist sloeg hij een raam in. “Ik heb ze uit de auto getrokken en op hun knieën gezet”, vertelt de sportman aan de media. Daarna wachtte hij op de politie. Aan die slag houdt hij trouwens een lelijke wonde over aan zijn hand.

(Lees verder onder de tweet.)

Erg hevig

De achtervolging was erg hevig. “Ik woon een paar honderd meter verderop en de brokstukken liggen in mijn tuin. Er reden hier drie auto’s langs met een rotvaart, ik denk dat ze wel honderd kilometer per uur gingen’’, zo zegt een buurtbewoner tegen het Noordhollands Dagblad. “Uiteindelijk werd verderop een auto van de weg gereden. De gasten die vervolgens uitstapten, waren zo agressief dat ik maar op een veilige afstand ben gebleven.” De MMA-vechter kon ze blijkbaar wel goed de baas en ook enkele andere buurtbewoners kwamen helpen.

Manhoef zelf verdedigt zijn actie: “Ik heb de juiste beslissing genomen, en zij zijn op de verkeerde gestoten.” Hij wijst erop dat niemand ernstig gewond was en de botsing in afgelegen gebied gebeurde. De sportman noemt het wel jammer dat het zo ontspoord is en hij het recht in eigen handen moest nemen. “Ik zou mezelf nooit kunnen vergeven als ze m’n vrouw of kind zouden vastbinden bij een inbraak. Mijn instinct zei me: regel nummer 1 is dat je van mijn familie moet afblijven. Als je dat niet doet, ja, dan zal je boeten.”

Het is onduidelijk of hem ook een straf boven het hoofd hangt voor de wilde achtervolging. Zijn hand zou normaal gezien tijdig moeten genezen zijn voor zijn afscheidsgevecht. Manhoef is actief in de vechtsport sinds 1995 en won meerdere kampioenstitels.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

8 gedachten over “Inbrekers aan het verkeerde adres: Nederlandse MMA-legende neemt drie mannen te grazen”

  1. gelukkig voor manhoef is hij geen blauwogige blondharige blanke . Want hij deed wat hij moest doen . en nu word dar erkend/toegegeven . Indien hij een B BB was geweest , stonden de kranten nu vol van racistische aanval van blanke uitbuiter tegenover ” weerloze ” andersgekleurden .

Plaats een reactie

Delen