De in beslag genomen 'Sailing Yacht A'

De in beslag genomen 'Sailing Yacht A'. Shutterstock

Uncategorized

Italië legt beslag op jacht van 530 miljoen euro van Russische oligarch

Van de redactie

De Italiaanse autoriteiten hebben beslag gelegd op het beroemde zeiljacht A van de Russische oligarch Andrej Melnitsjenko, het grootste private motorzeiljacht ter wereld, goed voor een waarde van 530 miljoen euro. De miljardair is één van de oligarchen tegen wie de Europese Unie sancties genomen heeft na de Russische inval in Oekraïne.

Het jacht van de oligarch, de “Sailing Yacht A”, ligt aangemeerd in de haven van Triëst, in het noordoosten van Italië. Het zou het grootste motorzeiljacht in privéhanden ter wereld zijn. De Italiaanse politiediensten gelast met de strijd tegen financiële criminaliteit hebben bevestigd dat Melnitsjenko “indirect” eigenaar is van het jacht, “via een bedrijf gevestigd in Bermuda”.

Italië legde de voorbije week beslag op activa van Russische oligarchen voor een waarde van zowat 140 miljoen euro, waaronder het 65 miljoen euro dure jacht “Lady M Yacht” van Aleksej Mordasjov, een Russische oligarch met nauwe banden met president Vladimir Poetin.

Eerder stillegging fabriek in Antwerpse haven

Andrej Melnitsjenko is (of was) bestuurder en eigenaar van de kunstmestproducent EuroChem, het bedrijf dat door de sancties in de Antwerpse haven een kunstmestfabriek met 400 werknemers moest stilleggen. BASF Antwerpen, op wiens site de fabriek van EuroChem gelegen is, levert geen grondstoffen meer aan EuroChem.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




4 gedachten over “Italië legt beslag op jacht van 530 miljoen euro van Russische oligarch”

  1. En wat gaat men doen met de 400 werknemers van Eurochem in Antwerpen (allemaal Belgen) gaat men die technisch werkloos maken met loonverlies ?
    Werkelijk te zot voor woorden.
    Ons eigen volk loonverlies laten lijden terwijl de prijzen van energie enz… De pan uit vliegen.

  2. Hoelang zal Poetin dit nog ontzien,?Er komt daar boel van en men zal de fout niet bij Poetin moeten leggen ,maar bij sleepy joe,die op die manier zijn miskleumen probeert te verbergen en kale michel met mooie ursula.Dat is het resultaat als men een stand up comedian steunt die wiko is en anti Poetin.Wij zullen de gevolgen dragen van het slechte westerse beleid.China kan die fabriek opkopen en haar eisen stellen,het wordt nog leuk

Plaats een reactie

Delen