Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert. Photo News

Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert. Photo News

Uncategorized

Lachaert dreigt onvriendelijke maatregelen te nemen tegen Engie

Van de redactie

Als de Franse energiegroep Engie zich onverzettelijk opstelt in de onderhandelingen over de kernuitstap, mag ze rekenen op “onvriendelijke maatregelen” in ons land, zegt Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert.

Lachaert reageerde in het tv-programma ‘De Zevende Dag’ op de opmerking dat de beslissing om twee kerncentrales open te houden niet goed voorbereid zou zijn. Federaal energieminister Tinne Van der Straeten (Groen) en premier Alexander De Croo (Open VLD) moeten volgens oppositieleider Peter De Roover (N-VA) nu met de rug tegen de muur gaan onderhandelen met de Franse uitbater Engie, die altijd beweerd heeft dat het te laat was om de kernuitstap terug te draaien.

Wettelijke maatregelen indien nodig

De voorzitter van de federale regeringspartij Open VLD alludeerde op wettelijke maatregelen om Engie tot toegevingen te dwingen. “We beschikken over een aantal wettelijke middelen rond de nationale veiligheid en de openbare orde om een exploitant tot bepaalde zaken te dwingen. Engie zal zichzelf moeten overstijgen of we gaan ook onvriendelijke maatregelen moeten nemen”, klinkt het bij Lachaert streng. “We gaan de wet op onze energiemarkt niet laten dicteren door een multinational.

Meer kerncentrales

Op het idee van Bouchez om meer kerncentrales open te houden reageerde hij met iets minder enthousiasme. “Volgens experts zou dat zo’n grote investeringen vragen dat het rendement de moeite niet waard is”, aldus de Open Vld-voorzitter.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




23 gedachten over “Lachaert dreigt onvriendelijke maatregelen te nemen tegen Engie”

  1. Tiens, egbert laFaert, (lachaert voor de vrienden van verzopen vld) had toch eerder verklaart dat men een lijk niet kon reanimeren, en nu hij alweer kazak gedraaid heeft gaat hij de schuld op anderen steken? Tja, als je zo denkt en doet, dan kan het niet anders dat hij een liberaal is.

  2. Oooooooooooooooo. Tegen de kar rijden van Engie / EDF, da’s een doodzonde in de belgische politiek. Dat heeft meestal zware gevolgen. Gaat Lachaert eindelijk de moed hebben om Thorium MSR centrales te kopen in China ?

  3. het is nochtans een partijgenoot van hem die onze energiesector uitverkocht heef aan een buitenlandse multinational . Trouwens , ze beven van t lachen van de schrik als lafbaert dreigt .En onvriendelijke maatregelen : is dat 100 miljoen subsidies cadeau geven in plaats van 110 miljoen ? Met het percentje dat hij krijgt moet hij toch minstens een derderangs italiaanse actrice voor een paar nachten kunnen betalen ?

  4. Kleine Kerncentrales zijn een goede investering wegens de vergevorderde nucleaire kennis en verder gevorderde kennis in bouw en beheer van deze, er tegen zijn is energie strategisch kortzichtig!

  5. Lachebekje draait stapje voor stapje bij. Ineens een draai van 180 graden nemen durft het ventje niet omdat hij dan in het vaarwater van Bouchez terecht zou komen en de Groenen op de stoute jongen kwaad zouden zijn. Foei!

  6. hun regering hangt aan een uitgerafeld zijden draadje,als het knapt verdwijnen ze uit de politieke beslissingen.We zullen de kelk tot op de bodem moeten ledigen en dan hopen dat we confederaal worden.

  7. Nog meer kerncentrales openhouden zal op termijn alleszins minder kosten dan gesubsidieerde gascentrales en aankoop van gas. Nog steeds probeert hij de ondergang van zijn partij en deze van de groene khmer te vermijden.

  8. Stop met gekibbel en bouw of verbouw de centrales in eigen beheer zonder buitenlandse inmenging richt zelf een centrale op met uitsluitend Belgisch kapitaal geen inmenging van rusich gas en geen inmenging van de Franse overheid als terug in eigen beheer en dus de winst voor de Belgische bevolking Wat we zelf doen doen we beter desnoods een Vlaamse een Waals en een Brusselste holding

Plaats een reactie

Delen