Sammy Mahdi (Foto Belga)

Uncategorized

Mahdi: “Nultolerantie na vechtpartij in asielcentrum”

Wannes Neukermans

Na de grote vechtpartij gisteren tussen Afghanen en Palestijnen in het asielcentrum van Langemark-Poelkapelle, reageert bevoegd staatssecretaris Sammy Mahdi: “Fedasil hanteert nultolerantie bij dit soort vechtpartijen. Dit is totaal respectloos en onaanvaardbaar.”

In totaal waren er zo’n 100 bewoners betrokken bij de vechtpartij. Personeel van Fedasil heeft tevergeefs geprobeerd om tussenbeide te komen. Gelukkig kon het rekenen op een snelle interventie van de lokale politie. Intussen zijn de aanstokers ook verwijderd uit het centrum: een alleenstaande man werd in een gesloten centrum geplaatst en een gezin werd naar een terugkeerwoning gestuurd. Vermoedelijk waren deze mensen gefrustreerd omdat Oekraïense vluchtelingen andere rechten krijgen.

“Dit gedrag is totaal onaanvaardbaar”, reageert Mahdi. “Wie in ons opvangnetwerk terechtkomt om asiel aan te vragen hoort zich te gedragen. We hebben de aanstoker meteen naar een gesloten centrum gebracht.” Vijf personen werden opgepakt, en Mahdi hoopt dat justitie nu haar werk doet. “In dergelijke gevallen is het van cruciaal belang dat de daders beseffen dat hun gedrag niet onbestraft blijft. De diensten treden kordaat en snel op in de asielcentra bij wangedrag.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

14 gedachten over “Mahdi: “Nultolerantie na vechtpartij in asielcentrum””

  1. Criminaliteit heeft een kleurtje: bruin.
    En bruin ontstaat uit de combinatie van de kleuren rood en groen.
    Vooruit met de geit, zou Connaar Kaviaar zeggen…

  2. “Vijf personen werden opgepakt, en Mahdi hoopt dat justitie nu haar werk doet.”
    Ik hoop al jaren dat Sammy zijn werk doet inplaats van Allah Akbar nepvluchtelingen binnen te laten (en te blijven).

  3. Veel beloven, weinig geven, doet de zotten in vreugde leven. Die reacties altijd na zo’n uitspattingen beginnen komisch te worden. Deze doen me denken aan een strip waarin men een mol levend begraaft omdat hij schade aangericht heeft. Deze politiek doet net hetzelfde, denkende dat de ‘onnozele burgers’ dan respect voor hun gaan krijgen wegens hun ‘drastische’ sancties🤦🏻‍♂️.

  4. Mahdi bedoelt natuurlijk “lultolerantie’.
    1. Mahdi is zelfs een enorme (kleine) lul.
    2. De tolerantie om die buitenlandse jonge lulletjes in ons ocmw-netwerk te integreren.
    3. De Vlaamse burger is uiteindelijk de ‘lul’ met dit ononuitputtelijk import-verhaal.
    4. Lullig tegenover de Oekraïners die echt opvang verdienen.
    5. En zo krijgt het lulnrtwerk van rood en groen nog meer kiezers in 2024. En wir is er dan de lul ?

  5. Wie naar hier komt in de hoop het beter te hebben, niet tevreden is wanneer de gebraden duiven niet uit de lucht kunnen geplukt worden en dan nog meent amok te moeten maken, laat duidelijk zien dat hij/zij niet van plan is om naar onze normen te leven…
    Nultolerantie voor dergelijk wangedrag is enkel effectief wanneer het automatisch tot uitsluiting van elke kans op asiel leidt, automatisch gevolgd door “terug naar afzender”.
    Al de rest die Mahdi en c° vertellen is lulkoek, oogverblinding,v camoeflage van onvermogen en pure volksverlakkerij of hoe je het ook wil noemen.

  6. De hoeveelste keer is dat al dat een politieker wat lult over “onaanvaardbaar” en “nultolerantie” nadat er massale stammenoorlogen uitgebroken zijn in een asielcentrum? Ik wil die lege woorden niet meer horen, ik wel politici die actie ondernemen en de problemen oplossen! Ander en beter graag!

Plaats een reactie

Delen