Abou Jahjah weet nog niet of Hamas-aanval misdaad tegen menselijkheid was

Dyab Abou Jahjah. Photonews

Uncategorized

Minister Somers geeft startschot van workshop rond racisme in voetbalwereld

Belga Press Agency

In Kazerne Dossin in Mechelen heeft Vlaams minister van Gelijke Kansen Bart Somers (Open Vld) het startschot gegeven van een workshop rond racisme en discriminatie die specifiek bedoeld is voor de voetbalwereld. Het gaat om een samenwerking tussen het Holocaustmuseum en de Pro League.

De Pro League werkt al langer aan een actieplan rond discriminerende en kwetsende spreekkoren en vond een partner in Kazerne Dossin, dat de oorsprong van maatschappelijke problemen in groepsdynamieken zoekt en die inzichten toepaste op het voetbal. “Voetbalclubs zorgen voor verbinding in een sfeer van spel en competitie, maar soms worden wij-zij-dynamieken in en rond het stadion giftig of gewelddadig”, zegt directeur Tomas Baum van Kazerne Dossin. “Met inzicht en een gepaste inzet van mensen en middelen kunnen de clubs zelf echt een verschil maken. Samen met de Pro League maken we via een opleiding voetbalprofessionals bewust van de vele mogelijkheden.”

Supporters die over de schreef gingen en een stadionverbod kregen, zullen in het Mechelse museum en kenniscentrum dan weer een gerichte vorming moeten volgen voor ze weer de tribune op mogen. Verder is er ook een preventieve opleiding voor medewerkers van profclubs om de wij-zij-dynamiek in een stadion te begrijpen en ermee om te gaan.

“De profclubs doen al heel wat, maar er ligt nog werk op de plank”, vindt minister Somers. “Samen met Kazerne Dossin werkt de Pro League aan een cultuuromslag. Als medesupporters, omstaanders en clubmedewerkers iemand aanspreken op fout gedrag heeft dit een veel groter effect dan wanneer een politicus of politieagent dit doet. Zo wordt het aanpakken van racisme deel van het DNA van een voetbalclub.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Om u snel de belangrijkste nieuwsfeiten aan te kunnen bieden, neemt PAL NWS dagelijks enkele artikels over van het persagentschap Belga.

18 gedachten over “Minister Somers geeft startschot van workshop rond racisme in voetbalwereld”

  1. Voor SSomers, sieraad van onze Vlaamse Regering, is het leed dat in W.O. II de Joden werd aangedaan een middel en excuus om zijn islamofiel imago weer eens in de verf te zetten.
    Er zal voor hem nog veel werk aan de winkel zijn om zijn hobby (zending?) door iedereen te laten delen.

  2. En SSomers subsidieerd 12 diyanet en 4 milli gurus moskeeën die oproepen om ongelovigen te doden in koran 2.24. En dan te weten dat dat vroeger ooit een Vlaming is geweest.

  3. Dat mijnheer Somers eerst werk maakt van het toepassen van de wet van 13 april 1995 over de mensenhandel. Voornamelijk in het voetbal.
    Jaarlijks worden een ontelbaar aantal jonge afrikanen naar hier gelokt met de belofte een vet betaalde voetbalcarriere te kunnen opbouwen. Slechts enkelen slagen erin en vermits de “aankoop” praktisch nul is, worden de beloftevollen voor enorme bedragen “verkocht” met forse winst. Ze worden dan in een minimum van tijd genaturaliseerd maar dat zijn voor ons geen landgenoten en worden door een deel van de supporters weggehoond. De rest wordt aan zijn lot overgelaten en doolt doelloos rond in onze steden.
    Weiger de naturalisaties omdat het voetballers zijn en er zal al een groot deel van discriminatie en racisme in de voetbalstadions opgelost zijn.

  4. Poetin zal nog gelijk krijgen,hij wil zijn land zuiveren van al het westerse gewoke en Westerse inmenging in zijn land,democratie die in feite een onderdrukking is van onze vrijheden.We moeten leven zoals enkelen ons opleggen,dat is de zuiverste vorm van dictatuur.Dat deze islam-lover eens naar Molenbeek gaat of die reportage leest.Ik vrees dat de msm geen peilingen meer durft geven.

  5. In welk woke atelier zou Judas Somers al dat hologram “racisme”(sic) laten construeren, vermits er toch constante aanvoer moet blijven om hem toe te laten ertegen te kunnen “champetteren” om zo het nieuws te blijven halen ?

Plaats een reactie

Delen