Minister van Defensie geeft toe dat Russisch leger dienstplichtigen naar Oekraïne stuurde

Illustratiebeeld. Shutterstock

Uncategorized

Minister van Defensie geeft toe dat Russisch leger dienstplichtigen naar Oekraïne stuurde

Carl Deconinck

Het Russische Ministerie van Defensie heeft een pijnlijke bekentenis moeten doen. Rusland heeft dienstplichtigen gestuurd naar Oekraïne. Nochtans had president Vladimir Poetin nog maar net gezegd dat dat niet ging gebeuren.

Afgelopen maandag nog verklaarde president Poetin dat hij geen reservisten of dienstplichtigen naar Oekraïne zou sturen. Enkel professionele soldaten die hun taken kennen, zouden deze opdracht uitvoeren. “Dienstplichtigen vechten niet mee en zullen niet meevechten. Er komt ook geen bijkomende activering van reservisten”, zei Poetin nog op televisie. “Enkel professionele militairen voeren er hun taken uit. Ik ben er zeker van dat zij de veiligheid en vrede voor het Russische volk efficiënt kunnen afdwingen.”

De minister van Defensie moest nu toegeven dat er toch dienstplichtigen op het strijdtoneel aanwezig zijn. Maar de meeste van hen zouden nu teruggeroepen zijn naar Rusland, behalve zij die al gevangengenomen zijn. Het Kremlin reageerde door te beloven dat de schuldigen hiervoor gestraft zullen worden door het militair gerecht.

De inzet van dienstplichtigen kan verklaren waarom het Russische leger een mindere indruk maakt. Heel wat soldaten werden al gevangengenomen door Oekraïners en de materiële verliezen lijken ook aan de hoge kant. De discipline lijkt geregeld te wensen over te laten.

https://twitter.com/NotWoofers/status/1501302518336339981

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

1 gedachte over “Minister van Defensie geeft toe dat Russisch leger dienstplichtigen naar Oekraïne stuurde”

Plaats een reactie

Delen