Jong N-VA deelt "Belgische vodden" uit op nationale feestdag: "Dit land is op"

Jong N-VA-voorzitter Jeroen Bergers met een "Belgische vod"

Cultuuroorlog

Na incident op Oscars komt woke Twitter met opmerkelijke theorieën: “Antizwart racisme”

Redactie PAL

Nadat acteur Will Smith een slag gaf aan komiek Chris Rock op de Oscars, ging de wereld massaal over het incident discussiëren. Naast verhalen over een mogelijk opgezet spel, staken er ook een aantal opmerkelijke theorieën de kop op. Daarvan hebben we er enkele gebundeld.

Maandag was er veel te doen over de slag die acteur Will Smith uitdeelde aan de presentator van de Oscars. Komiek Chris Rock had namelijk een grap gemaakt over Smiths vrouw, die aan een ziekte lijdt waardoor haar haren uitvallen. Meteen waren er heel wat mensen die het vermoeden hadden dat het om opgezet spel zou kunnen gaan, onder andere door de vreemde houding die Rock aanneemt net voor Smith uithaalt. Rock lijkt daarbij de klap te verwachten.

Hoewel nog lang gediscussieerd zal worden over het feit of het al dan niet ging om een afgesproken stunt, waren er ook enkele Twittergebruikers die met andere mogelijkheden en theorieën op de proppen kwamen.

Taalgebruik

Eén gebruiker ziet een verband tussen het gebruik van bepaalde woorden en de daden die daarop kunnen volgen. Zo wordt erop gewezen dat gezegden zoals “this slaps” kunnen leiden tot geweld. Hoewel de letterlijke vertaling neerkomt op “dit slaat”, wordt de uitdrukking veelal gebruikt om aan te geven dat iets fantastisch is. Om te stellen dat dergelijke woorden tot geweld leiden, is dus redelijk vergezocht.

Racisme

Andere gebruikers stellen dan weer dat de grap van Rock zijn oorsprong vindt in racisme. Ze lijken daarbij wel over het hoofd te zien dat Chris Rock zelf zwart is.

“Een zwarte vrouw vernederen, in een zaal vol gelijken. Dat jullie dit niet zien als gewelddadig snap ik echt niet”, klinkt het onder andere.

Iemand anders vindt dan weer dat kritiek op Smith duidelijk racistisch is. “Will Smith nu afschilderen als een vrouwenhater omdat hij een man sloeg is antizwart racisme. Punt uit.”

Trump

Radiopresentator Howard Stern maakte misschien wel de vreemdste vergelijking met betrekking tot het incident. In zijn show stelde hij namelijk dat niemand Will Smith tegenhield omdat het om iemand met aanzien gaat. “Dat is ook hoe Trump met dingen wegkomt. Will Smith en Donald Trump zijn dezelfde persoon.”

Komedie aan banden leggen

Ten slotte zijn er ook nog mensen die het goed vinden dat met fysiek geweld gereageerd werd op een grap. Zo hoopt iemand dat stand-upcomedians nu bang zullen zijn om geslagen te worden voor bepaalde grappen die ze maken. “80% van de komieken zijn racisten, seksisten, transfoob of homofoob. Het zijn onverdraagzamen en jullie vinden dat allemaal maar aanvaardbaar omdat jullie ook zo denken.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




8 gedachten over “Na incident op Oscars komt woke Twitter met opmerkelijke theorieën: “Antizwart racisme””

  1. Ze staan altijd te schreeuwen Black Lives Matter, maar ze mogen wel op elkaars gezicht slaan voor miljoenen kijkers. Blijkbaar enkel BLM als een blanke iets verkeerd doet. BLM, just hit him in yhe face! Mooi staaltje van hypocrisie, gelukkig was het geen blanke man die de klap uitdeelde of de woke brigades hadden als Poetin tanks ingezet.

  2. Er is best een goede zaak te maken voor opgezet spel.

    De oscars zijn al jaren in verval. Ook deze keer stonden er films op de nominatielijst die niemand had gezien.

    Will Smith lachte in eerste instantie om de grap totdat zijn vrouw boos keek.

    Will liep het podium op. Sloeg de komiek, en ging weer zitten zonder dat de beveiliging ingreep en hem het gebouw uit escorteerde.

    De komiek meld het incident niet aan bij de politie als klacht en het geheel heeft voor niemand juridische gevolgen.

    Ondertussen staan zowel de oscars en de ingeslapen carriere van Will Smith weer voluit in de spotlights.

  3. Als je als blanke kijkt naar een filmpje met twee niet-blanke mannen ben je racist. Ook als je niet kijkt naar dat filmpje ben je racist. Als je er iets over zegt ben je een expliciete racist. Als je er niets over zegt ben je een implicite racist. De woke definitie van racist is namelijk heel eenvoudig. Het doet er niet toe wat je doet of zegt. Ben je blank, dan ben je racist. Ben je dat niet, dan kan je onmogelijk racist zijn. Gelukkig dat woke people on bevooroordeeld en open-minded zijn.

Plaats een reactie

Delen