Meertalige diversiteitsbevragingen zijn “regelrechte inbreuk op taalwetgeving”

Vlaams minister Somers (Open Vld) en Vlaams Parlementslid Sminate (N-VA). Photonews

Cultuuroorlog

Nederlandse LGBTQ+-organisatie wil lessen genderdiversiteit op basisscholen organiseren

Redactie PAL

De organisatie COC Nederland, die zich inzet voor de rechten van homoseksuelen, biseksuelen, trans- en intersekse personen, is op zoek naar leerkrachten die willen meerwerken aan een nieuw project. Het zou daarbij de bedoeling zijn om lessen genderdiversiteit op lagere scholen te geven. De oproep stuit echter op veel protest.

“Wij zijn op zoek naar basisschool-docenten van groep 3 t/m 6 voor een nieuwe leerlijn over seksuele en genderdiversiteit op de basisschool.” Die opvallende oproep lanceerde COC Nederland vorige week op Twitter. Deze organisatie zet zich in Nederland in voor de belangen van bepaalde minderheidsgroepen zoals lesbiennes, homoseksuelen of transseksuelen. “We streven naar een diverse en inclusieve wereld waar mensen zich tot hun volle potentieel kunnen ontwikkelen, ongeacht hun seksuele oriëntatie, genderidentiteit of -expressie en geslachtskenmerken”, aldus de organisatie.

Jong en school

Volgens de website van COC Nederland zet de organisatie zich in het bijzonder in voor jonge mensen en scholen. Zo deden ze onlangs een oproep aan leerkrachten lager onderwijs, met de vraag om mee te doen aan een speciaal lesprogramma over genderdiversiteit. “Geen enkel kind mag gepest worden, wat ook de genderidentiteit of seksuele oriëntatie is”, klinkt het op Twitter. “Samen met docenten gaan we kijken hoe we het best kunnen bevorderen dat ook alle kinderen op de basisschool geaccepteerd worden.”

“Ik ben de afgelopen tijd druk bezig geweest om de genderontwikkeling en de seksuele ontwikkeling van kinderen op de basisschool goed in kaart te brengen”, aldus Jeroen Horvers van COC Nederland. “Daarna gaan we kijken wat voor soort interventies er zijn en welke werkzame elementen nodig zijn om een zo effectief mogelijke leerlijn neer te zetten. Nu is het tijd om samen met docenten aan de slag te gaan.”

Concreet is het de bedoeling om uitgebreide lessen rond genderdiversiteit en seksuele ontwikkeling aan te bieden aan kinderen. Daarom wordt aan leerkrachten gevraagd om mee te helpen aan het project. “We hebben ze nodig om te evalueren en te experimenteren. Het doel is het verbeteren van de lessen voor groep 3 en 4 over seksuele- en genderdiversiteit.”

(Lees verder onder de tweet.)

Protest

De plannen van COC Nederland lijken echter op veel protest te stuiten. Vooral het feit dat er lessen gegeven zouden worden aan kinderen uit de lagere school, ligt bij heel wat mensen moeilijk.

https://twitter.com/DenZoti/status/1507285509063819268

Iemand anders stelt dan weer dat het leerproces van kinderen wordt verstoord door op zo’n jonge leeftijd dergelijke lessen te geven. “Ronduit misdadig”, klinkt het.

https://twitter.com/DarekPrzytu/status/1507222859852263461

Daarnaast zijn er ook mensen die hekelen dat hun kritiek gewoon wordt weggewuifd en er niet ernstig naar hen wordt geluisterd. “Mooi, hé. Dat je iedereen die het niet eens met je is, gewoon kunt afdoen met ’trollenleger’. Dan hoef je namelijk niet onder ogen te zien dat je extremistische standpunten niet gedeeld worden door het overgrote, weldenkende deel van de bevolking”, aldus een andere gebruiker.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




3 gedachten over “Nederlandse LGBTQ+-organisatie wil lessen genderdiversiteit op basisscholen organiseren”

  1. Het zal nog vervolledigd worden tot “LGBTQ+abcdefghijklmnopqrstuvwxyz” want het moet en zal immers “inclusief” moeten wezen”, geen “discriminatie op basis van sexuele fratsen” dat zou niet woke genoeg wezen.

  2. Als je het taaltje leest dat de genderinclusieven hier gebruiken is het overduidelijk dat niet alleen een vijs scheefgedraaid zit in hun koppen maar dat men ook te maken heeft met ‘wezens’ van de gevaarlijkste soort.
    De leerkrachten die zich lenen tot zo ‘n experiment van kindermisbruik moeten op staande voet aan de deur worden gezet.

Plaats een reactie

Delen