Afbeelding illustratief. Foto Shutterstock

Afbeelding illustratief. Foto Shutterstock

Uncategorized

Rousseau’s deelname aan The Masked Singer: “Voorzitter die wekenlang het Konijn speelt, ik vind dat beneden alle peil”

Redactie PAL

De deelname van Conner Rousseau aan het VTM-programma The Masked Singer beroert de gemoederen. Hij bleek namelijk wekenlang het personage van ‘Konijn’ te spelen. Volgens critici, waaronder Theo Francken, zakt daarmee de geloofwaardigheid van de politiek naar een nieuw dieptepunt.

Veel kijkers van The Masked Singer hadden het al verwacht, maar onder het masker van ‘Konijn’ bleek gisteren avond wel degelijk Conner Rousseau te zitten. Het is natuurlijk niet volledig onverwacht dat de Vooruit-voorzitter opnieuw mocht aandraven voor een VTM-programma, maar deze keer lijkt de deelname toch op bijzonder veel negatieve reacties te botsten.

Geloofwaardigheid

Voormalig Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) stelt dat Rousseau met zijn deelname de geloofwaardigheid van de politiek in het gedrang brengt. Hij raadt Rousseau dan ook aan om gewoon de showbizz in te gaan. “Hoe wil je dat mensen de politiek nog ernstig nemen? Ga gewoon in de showbizz, King Connah. Je zal het er goed doen.”, aldus Francken op Twitter, die ook nog zegt dat het Rousseau enkel om de stemmen te doen is. “Het zal waarschijnlijk stemmen en wat lollig mediagekir opleveren, maar ik vind het beneden alle peil.”

(Lees verder onder de tweet.)

Vlaams Parlementslid Filip Dewinter (VB) spreekt dan weer van de “infantilisering van de politiek”. Daarnaast is er volgens hem ook sprake van mediamanipulatie. “Mediamanipulatie kent geen grenzen… Vooruit-voorzitter Conner Rousseau wordt voluit gepromoot door VTM.”, aldus de Vlaams Belanger.

(Lees verder onder de tweet.)

Ook de andere kant van het politiek spectrum lijkt weinig begrip op te kunnen brengen voor het optreden van Rousseau. Voormalig PVDA-voorzitter Peter Mertens spreekt over “King-Konijn” en de politiek die een pretpark wordt. “In de metamorfose van politiek tot pretpark is niemand winnaar. Ooit stond socialistische volksverheffing voor rug rechten, organiseren, strijden, emanciperen. Wie dat vandaag zegt wordt ‘populistisch’ genoemd door de ego-ikjes van King Konijn of de Grote Panda.”, aldus Mertens.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




51 gedachten over “Rousseau’s deelname aan The Masked Singer: “Voorzitter die wekenlang het Konijn speelt, ik vind dat beneden alle peil””

  1. Marieke Conner is een showventje, geen politieker! Dat weet iedereen. Maar je moet gebruiken wat je hebt om te bekomen wat je wil! En Theo Francken? Die is blijkbaar al vergeten dat zijn voorzitter ook als eens in een hazenkostuum op een podium stond. En wat betreft de geloofwaardigheid van onze Belgische politiekers moet hij zich ook geen illusies meer maken. Dat schip heeft de haven ook al lang geleden verlaten.

  2. En de voorzitter van Theo is de grote staatsman die verkleed als een panda op een podium stond te huppelen. Ieder jaar vroeg N-VA in het Vlaams Parlement de cijfers op van de vertegenwoordiging van politici in debiele spelprogramma’s… Tot ze zelf de partij waren die er het meest in verscheen. Zwijgen en beschaamd in een hoekje wekruipen, Theo.

  3. Terwijl iedereen twee jaren met een schadelijk, niet werkend mondmasker moest rondlopen gaat kerstekind Conner ’the masked socialist’ spelen.
    Bedroevend laag niveau en gewoon de mensen uitlachen om in de ‘spotlights” te staan.

  4. 🤣🤣🤣Eindelijk toont dat snotneuzeke zen eigen aard. Een konijn of mss een angsthaas. Zo, en nu naar de slachtbank en straks ‘konijn met pruimen’ en morgen spreken we er niet meer over. Wat een kleuter, wat een loser, en zoiets moet dan het volk besturen, bah, weg ermee.

  5. Zo zie je maar wat voor druk leven ze leiden die politici, profiteren, propaganderen, woke-onzin, overbetaalde nietsnutten en de kleine werkmens mag wroeten en afgeven voor deze poco-loco’s, de waanzin voorbij, bwah…

  6. Schande, maar van onze bloedrode zenders verwacht ik niet anders, ze hebben het over andere landen met dictators maar doen hier zelf gewoon hetzelfde, de neutrale of rechtse kiezer MOET gemanipuleerd worden! Wat een lafaards!

  7. redddy d e mey salon-sos alias wit konijn op vtm niet alleen de verkleutering van de media maar be wijs dat stukje pamper-politieker en media spelen ONDER EEN HOEDJE= volks-verlakkering

  8. Aan de andere kant : zolang hij het konijn uithangt doet hij geen ander kwaad. Beter een al dan niet slechte show ten beste te geven dan aan politiek te doen. Want daarin zijn de huidige Vlaamse socialisten al een hele tijd bijzonder slecht bezig.

Plaats een reactie

Delen