Shutterstock

Shutterstock

Uncategorized

Samsung schort leveringen aan Rusland op

Van de redactie

Samsung schort de leveringen van onder meer smartphones en computerchips naar Rusland op naar aanleiding van de oorlog in Oekraïne. Eerder namen onder meer Apple en Microsoft al gelijkaardige beslissingen.

Samsung zegt de complexe geopolitieke situatie na de Russische inval in Oekraïne op te volgen en heeft nu beslist om voorlopig geen consumentenelektronica en computerchips meer naar Rusland te sturen. Het bedrijf doneert ook 6 miljoen dollar, waaronder 1 miljoen dollar aan elektronicaproducten, voor humanitaire hulp in de regio.

In Rusland is Samsung de grootste smartphoneverkoper met een marktaandeel van ruim 30 procent. Het land vertegenwoordigt 4 procent van de wereldwijde smartphonemarkt. De markt voor halfgeleiders is er kleiner.

China doet niet mee

Chinese bedrijven, die volgens Counterpoint in 2021 goed waren voor 44% van de Russische smartphonemarkt, hebben tot dusver grotendeels gezwegen over hun economische activiteiten in Rusland.

De Chinese autoriteiten, die enkele weken voor de invasie van Rusland op 24 februari een “geen grenzen”-akkoord sloot met Poetin, heeft de uitbreiding van de NAVO de schuld gegeven van de crisis. Ook dringen ze aan op gesprekken om de huidige situatie zo snel mogelijk op te lossen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




1 gedachte over “Samsung schort leveringen aan Rusland op”

Plaats een reactie

Delen