Europees Parlement wil klimaatneutrale stadsbussen vanaf 2030

Europees Parlement wil klimaatneutrale stadsbussen vanaf 2030. Shutterstock

Uncategorized

Van Grieken tegen Lachaert na poging tot framing: “Je bent een ongelooflijke dwaas”

Redactie PAL

Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert heeft op Twitter een oude tweet van Vlaams Parlementslid Stefaan Sintobin (VB) in een volledig foute context gebruikt. Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken is scherp voor Lachaert en noemt hem “een ongelooflijke dwaas”.

Lachaert reageerde initieel op een tweet van Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken. Daarin schreef die laatste dat linksen en liberalen momenteel oorlogstaal hanteren en oproepen tot wapenleveringen. Dat zou in contrast staan met de rechterzijde, die pleit voor de-escalatie en humanitaire hulp. Volgens Van Grieken zou de West-Europese elite met politieke spelletjes bezig zijn.

(Lees verder onder de tweet.)

https://twitter.com/tomvangrieken/status/1498392992364834827

Lachaert reageerde daarop: “Liberalen komen inderdaad op voor de slachtoffers van de Russische oorlogsagressie.” Om zijn boodschap kracht bij te zetten, plaatste hij er een afbeelding bij van een andere tweet, afkomstig van Stefaan Sintobin. In de desbetreffende tweet is een Russische vlag te zien, met daarnaast een andere tekening van een Russische beer met een wapen en gevechtsvliegtuigen. Daarmee impliceert Lachaert dat Vlaams Belang achter Rusland en Poetin staat.

(Lees verder onder de tweet.)

Gedateerde tweet

Maar wat blijkt nu? De tweet van Sintobin dateert van vorig jaar en werd geplaatst naar aanleiding van een voetbalmatch. Dat was ook Van Grieken niet ontgaan, die Lachaert wees op zijn blunder. “Je bent een ongelooflijke dwaas”, aldus de voorzitter. “Een tweet over een voetbalmatch (!) van een jaar (!) geleden misbruiken in een oorlogssituatie om een tegenstander te treffen. Poetin zou het niet beter kunnen.”

Lachaert was echter niet van plan om zomaar zijn bericht te verwijderen of zijn excuses aan te bieden. “Jeetje, Tom. Kan beleefd discussiëren ook nog?”, vroeg hij zich af. “Moest iedere politieke tegenstander bij jullie dagelijkse stroom insinuaties (en veel verdergaande flagrante leugens) zich zo laten opnaaien. WOIII was al uitgebroken”, aldus de liberaal.

(Lees verder onder de tweet.)

Reacties niet mals

Lachaert wordt op Twitter niet gespaard voor zijn tweet. “Lachaert is altijd al een beetje trager geweest dan de anderen”, schreef Van Grieken nog. “Poetin zou trots zijn op zijn kameraden van Open Vld.”

Ook Kamerlid Dries Van Langenhove (VB) nam de liberale voorzitter onder vuur. “Egbert Lachaert trekt een tweet van een VB-parlementslid van een jaar geleden over een EK-voetbalmatch uit de context in een van de zieligste en ranzigste framing-pogingen die ik ooit heb gezien.” Volgens Van Langenhove zou Lachaert opzettelijk de datum van de tweet geknipt hebben om zo Sintobin in een slecht daglicht te stellen.

(Lees verder onder de tweet.)

Ook senator Bob De Brabandere (VB) liet duidelijk verstaan wat hij van de situatie vond. “Dat de voorzitter van de liberalen leugenachtig was, wisten de toenmalige resterende kiezers al toen hij al zijn beloften zonder pardon de vuilbak in kieperde in ruil voor regeringsdeelname”, aldus De Brabandere. “Dit is gewoon meer van hetzelfde.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




13 gedachten over “Van Grieken tegen Lachaert na poging tot framing: “Je bent een ongelooflijke dwaas””

  1. Egbert Lafaert en “beleefd discussiëren” na zo ‘n doelbewuste fake framing? Voor wat houdt die aartsverrader iedereen die zijn globalistische links-liberale mening niet is toegedaan?
    Hij wil natuurlijk het werk van woelwater Verafstoot bekronen en de Oekraïners in de liberale EU fractie lokken.

  2. En dan komt laFaert van de verzopen vld klagen dat nva en Vlaams Belang hem hard hebben aangepakt de voorbije 2 jaar, deze extreem linkse leugenaar rijgt de blunders en verliezen van processen aan elkaar en ik dank hem daar voor van harte, zo lost het probleem vld zichzelf wel op. Vlaams Belang moet geen oppositie meer voeren, hij werkt zichzelf en zijn partij de afgrond in.

  3. Wat vindt Lachaert van de aanwezigheid van VS-biolabs?
    Wat vindt Lachaert van de uitspraak van een Oekraïense volksvertegenwoordiger : “we strijden voor de NWO”?
    Wat vindt Lachaert van het feit dat al die jaren Lugansk en de Dombas gebombardeerd werden door het Oekraïense leger?
    Wat vindt Lachaert van het feit dat vanaf het hoger middelbaar niet meer kan studeren in het Russisch?
    Tenslotte vindt Lachaert dat de uitgevaardigde maatregelen bijdragen aan het bereiken van een vredesakkoord of dienen ze enkel “om Poetin helemaal zot te maken”?

  4. Beste Zorba, als je Eggy ’s morgens tegenkomt en hij “goede morgen” zegt, dan is dat zijn eerste leugen. Wie stemt daar überhaupt nog voor? En bij uitbreiding, wie kan in eer en geweten nog voor die man zijn partij stemmen? En ondertussen is captain Smith/Croo jr volle kracht richting ijsberg aan het stomen.

  5. En zo deed Lachaert zijn bijnaam alweer eens alle eer aan. Voor de wel- en pas aangekomen Oekraïners in ons land: Lachaert is voorzitter van de 7de verkozen partij van ons land, die wel de premier mag leveren (een goede kennis van Italiaanse pornoster Evelyne Dellai), de man die de Koning erbij sleurt om een terechte aanklacht tegen hem door middel van de loge van Gent teniet te laten doen via zijn beste vriend en partijgenoot op justitie en als bijnaam “Lachbert de leugenaar” heeft. Kortom iemand die op dezelfde manier met justitie en media omgaat als Poetin maar dan in België.

  6. Het is al langer geweten dat Lafaert een gewetenloze leugenachtige gangster is. Die is goed bezig zijn prutsparijtje onder de kiesdrempel te brengen. Voor mij niet gelaten.

Plaats een reactie

Delen