INTERVIEW. Ellen Samyn (VB) over het einde van Nagorno-Karabach: “Voor het Westen heeft Artsakh economisch gezien geen waarde”

Ellen Samyn. Belga

Binnenland politiek

VBJ niet uitgenodigd voor 11.11.11-debat: “Wel ons geld, niet onze mening”

Anton Schelfaut

Naar jaarlijkse traditie organiseerde de vzw 11.11.11 maandagavond ‘Jonge Wolven’, een debat waarin de voorzitters van de verschillende jongerenpartijen de degens met elkaar kruisen. Enkel de Vlaams Belang Jongeren kregen geen uitnodiging. Ze lieten het daar echter niet bij en eisten ter plaatste een plek aan de debattafel op, wat moderator Linda De Win ook toeliet. “11.11.11 wordt met publiek geld gefinancierd”, stelt kersvers VBJ-ondervoorzitter Tom Lamont. “Een flink deel van dat publiek geld komt van Vlaams Belangers. Het is dan ook maar beleefd om ons uit te nodigen.”

De voorzitters van Jong N-VA, Jong CD&V, de Jongsocialisten, Jong Groen en Jong Vld ontvingen allen een uitnodiging van 11.11.11 voor hun debat over klimaat en migratie. Zelfs de voorzitter van het links-extremistische Comac Leuven mocht mee aan tafel schuiven.

“Gebrek aan respect”

“De weigering om Vlaams Belang Jongeren uit te nodigen is niet alleen ondemocratisch”, vindt ook VBJ-voorzitter Filip Brusselmans, “maar getuigt ook van een gebrek aan respect voor de meer dan 800.000 Vlaams Belang kiezers. Het is bijzonder vreemd dat in een debat over nota bene migratie het Vlaams Belang geen stem krijgt. Bovendien krijgt 11.11.11 jaarlijks meer dan 9.000.000 euro aan subsidies. Dat is belastinggeld dat ook afkomstig is van de Vlaams Belang-kiezers. Ze zijn blijkbaar wel geïnteresseerd in ons geld, maar niet in onze mening.”

De nieuwe ondervoorzitter van Vlaams Belang Jongeren nam echter het woord bij aanvang van het debat en confronteerde de organisatoren met hun weigering VBJ uit te nodigen. Moderator Linda De Win moest vaststellen dat de organisatie geen weerwoord kon of wou bieden, dus bood ze Lamont een plaats aan tafel aan: “Wat mij betreft, is iedereen welkom.” Het debat zelf verliep hierna zonder incidenten.

“We staan voor de volle 200 procent achter die keuze”

11.11.11 laat op Twitter weten dat de vzw “voor de volle 200 procent” achter de keuze staat om VBJ niet uit te nodigen voor het debat. “De standpunten van Vlaams Belang en de manier waarop ze systematisch mensen verdelen, staan haaks op mensenrechten en onze waarden”, argumenteert de organisatie.

“Waarom zeiden jullie dat gisteren niet, toen we er waren en gewoon mochten deelnemen?”, vraagt Brusselmans zich hardop af. “Wat we zullen blijven doen trouwens, deelnemen aan het debat. Ook volgend jaar, als jullie nog eentje organiseren.”

(Lees verder onder de tweet.)

“Extreemrechtse intimidatie”

Sander Claessens, de voorzitter van Comac Leuven, noemt de wijze waarop VBJ alsnog een plek aan de debattafel opeiste “extreemrechtse intimidatie”.” Intriest hoe Vlaams Belang Jongeren zich letterlijk op het podium kwamen zetten en het debat kapen”, hekelt hij.

Jong Groen-voorzitter Paola Travella heeft het dan weer over een “onveilig situatie”. “Een grote groep bezette de zaal en een spreker klom op het podium”, schetst ze. “Dit is agressie, dit zorgt voor een onveilige situatie.”

“Kan er iemand die mensen een zakdoekje brengen?”, reageert Brusselmans. “We hebben deelgenomen aan een debat, niet een zaal bezet, ook niet Luxemburg binnengevallen. Lang geleden dat ik zoveel linkse traantjes heb gezien, maar het doet deugd.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

17 gedachten over “VBJ niet uitgenodigd voor 11.11.11-debat: “Wel ons geld, niet onze mening””

  1. Wij staan ook voor de volle 200 procent achter ons standpunt om nooit of nooit nog iets te geven aan 11.11.11. ! Weg met die bende hypocrieten, Comac Leuven zal het financiële gat wel dichten…

  2. Maar extreem links zwijgt als vermoord als door hun extreem links gedachtengoed al 1 miljoen coronadoden door het chinees virus zijn gevallen, nu putain duizenden mensen vermoord, duizenden moslimdoden dagdagelijks maat het Vlaams Belang heeft zelfs nog geen fraude gepleegd en dat is dan wel extreem.

  3. Wat een arrogantie van links .Wie stellen die hypocrieten zich wel voor wie ze zijn 800000 Vlamingen en nog meer staan achter VB.Hoeveel hebben jullie achter je staan Het volk aanzien als marginalen .Er moest geen kat meer op jullie restpartijtjes stemmen .Linkse bucht

  4. Als de linkse bende consequent wil zijn dan moet ze aanvaarden dat de overheid een deel van haar subsidies aan 11.11.11 en aan linkse vzw’s inhoudt, namelijk een deel dat overeenkomt met het percentage VB kiezers, al naargelang regionaal of nationaal.

  5. De manier waarop 11.11.11 systematisch mensen verdeelt en discrimineert staat inderdaad haaks op de waarden van het VB. De hypocrisie is echter hemeltergend.

  6. Wat zou u willen, 11.11.11 is een extreem linkse organisatie, waar Jos Geysels meer als 10 jaar de plak gezwaaid heeft. Natuurlijk is het communistisch Comac welkom, die aan onze universiteiten een normaal debat onmogelijk maken. linkser kan niet. Vraag het maar aan Theo Francken. Trouwens bij 11.11.11 gaat de helft van het subsidie geld naar de personeelkost >100 (NBB), om hun links gedachte goed te verkondigen. En nee ik ben geen VB’er.

  7. ik geef nooit iets,alleen voor blindegeleide honden.Maar als er twee linkie winkies op een podium staat te krijsen gaan er duizenden jonge Vlamingen naar kijken,laat ons eerst die krijsers boycotten en hen laten krijsen voor de rest die opkomen,geen VB-ers noch NVA-ers,de rest zijn rollator bestuurders en pamperkindjes.

Plaats een reactie

Delen