Illustration picture shows police arriving at the Fedasil asylum center of Broechem, Ranst, Thursday 25 April 2019. A 9-years old Palestinian boy was found in a ditch. The boy was missing since Monday evening. BELGA PHOTO JONAS ROOSENS

Uncategorized

Vechtpartij in asielcentrum Poelkapelle: asielzoekers eisen zelfde rechten als Oekraïners

Wannes Neukermans

In het asielcentrum van Langemark-Poelkapelle ontaardde een protest vanmiddag in een massale vechtpartij. Dat bevestigt ook de lokale politie Arro Ieper. Heel wat agenten moesten ter plaatse komen. Er zou één iemand gewond zijn geraakt, al is dat nog niet officieel bevestigd. Asielzoekers zouden jaloers zijn door de versnelde erkenning van de Oekraïense oorlogsvluchtelingen.

Buurtbewoners zagen dinsdagmiddag plotseling heel wat politiewagens voorbijrazen. Tientallen vluchtelingen kregen het met elkaar en de politie aan de stok. De situatie was zo oververhit dat de lokale politie versterking moest oproepen van politiezones in de buurt. “Op een gegeven moment waren er meer dan 30 agenten aanwezig”, aldus politiewoordvoerder Glenn Verdru. Momenteel is de rust relatief teruggekeerd. Wel zijn er nog onderhandelingen bezig met de asielzoekers. Het asielcentrum in Poelkappele is een open centrum beheerd door Fedasil. Er is plaats voor zo’n 265 mensen.

De vluchtelingen zouden misnoegd zijn omdat ze anders behandeld worden dan de Oekraïners die nu massaal naar Europa vluchten. Voor hen is er een speciaal statuut geactiveerd waardoor ze voor minstens één jaar beschermd zijn. Dat bevestigt Verdru: “Vermoedelijk gaat het hier om een conflict tussen mensen die al langer in de asielprocedure zitten, en mensen die recent in België zijn aangekomen. Het gaat dan vooral over mensen uit het conflictgebied in Oekraïne.” Er zou sprake zijn van één gewonde, al kon de politie dat nog niet bevestigen. “Maar er is sowieso medische bijstand richting Fedasil gestuurd.” De politie kon er voor zorgen dat het terug relatief rustig werd in het centrum, al blijven er onderhandelingen bezig. Wat deze asielzoekers juist eisen is onduidelijk.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

36 gedachten over “Vechtpartij in asielcentrum Poelkapelle: asielzoekers eisen zelfde rechten als Oekraïners”

  1. de schuld van Mahdi, hij had eerst prioritair de fake vluchtelingen moeten ontmaskeren en uitwijzen. op dit moment is er maar op één plaats oorlog
    en bovendien daar kunnen geen mannen bijzijn want die moeten in Oekraïne blijven; tenzij ze weer de dubbele nationaliteit hebben zeker …

  2. Dat kan toch bijna niet anders of die zijn opgepookt door, heel waarschijnlijk, linkse ratten. Al die ambrasmakers onmiddellijk’deporteren’naar land van herkomst, no mercy.

  3. maar één oplossing : niet tevreden , terugsturen . zich misdragen en chantage plegen : terugsturen . En is t niet naar t juiste land , dat ze het daar uitvechten .

  4. Eisen, eisen en eisen,…ze komen naar hier vanuit een land niet in oorlog is puur om economische redenen en het eerste wat ze doen is eisen. Als zwaar belaste werkende Belg eis ik dat dit tuig zo snel mogelijk het land, en de EU, wordt uit gezet en dat mensen die echt op de vlucht zijn voor massamoordenaars, Oekraïners, hun voordelen, hun ocmw en de voor hen voorziene sociale woningen zouden krijgen.

  5. SSSSSST mensen SSST , dit draagt allemaal bij aan onze multiculturele verrijking ! ! ! ? ? ? Volgens de burgemeester van een naburige gemeente gaan die zich wel allemaal integreren hoor !! AHUM ! En dit is niet de eerste keer dat de buren daar een gratis ” blauwlichtjesfestival ” ! ontvangen . Heb als passant al twee maal getuige geweest van deze grap

  6. Ik vind dat een heel goed idee! Want dan moeten de Afghaanse mannen terug naar hun land om het te verdedigen en de vrouwen en kinderen mogen hier blijven tot de oorlog gedaan is. Maar wacht eens… er is geen oorlog meer in Afghanistan, dus die kunnen ALLEMAAL terug. Prachtige actie van die Afghanen. Goeie terugreis🛫.

  7. Waarom ? Oekraïners zijn mede-Europeanen, Stamboek Europeanen, die zich vlot zouden kunnen aanpassen aan onze locale Europese leefwijze. Daarom is het onbegrijpelijk dat blanke allochtone Zuid-Afrikanen, vaak slachtoffers van anti-blank racistisch geweld en van potentiële “Plaasmoorde” niet ook als WERKELIJKE asielzoekers worden opgevangen, dus geen economische “asiel”(sic) zoekers, geen asielkolonisten.

  8. Het is al gezegd geweest…..vrouwen en kinderen, dat zijn Oekraïnse vluchtelingen…..die bootjes vanuit Libië, zero vrouwen, maar een vijandig leger, paard van Troje van hun profeet, dat we massaal binnenhalen.
    Ik zit al 6j in een schietclub. Ooit barst de bom en ben je zonder wapen een sitting duck.

  9. mar mensen toch,er zal niemand uitgezet worden,ze zullen alle voordelen krijgen en een b-kaart want wie zal er nog stemmen op de vld en de cvp,quickie en madhi moeten toch nog kiezers overhouden.

  10. Op de “VRT” wordt ’n totaal andere uitleg gegeven aan deze gebeurtenis (burgemeester DC : “Er zouden heel wat Afghanen en Palestijnen met elkaar op de vuist gegaan zijn”). VRT verschuilt zich natuurlijk achter “officiële verklaringen”, maar het illustreert hier op flagrante wijze dat officiële media niet verlegen zijn om te liegen door te verzuimen of “vergeten” dieper te graven als de waarheid niet goed zou uitkomen. Altijd de zelfde f-VRT.

  11. Oorzaak en gevolg, dit lag in de lijn der verwachting.,illegaaltjes die rechten opeisen een volkje dat in wezen niet op het B. Grondgebied mag zijn..
    Waar is dat fameus terugkeer beleid?

  12. Zoals VB allang zegt.Neem deze mensen in eigen regio op.Bv Verenigde Arabische Emiraten etc.Oekrainers verspreide in Polen, Roemenië.Dit zijn veel grotere landen dan Belgie.Dit mag geen excuus zijn omdat wij over een betere sociale zekerheid beschikken dan de oost-europese en de maghreblanden bv.

Plaats een reactie

Delen