Vader stopt relschoppende zoon in koffer van auto | PAL Tweets

Zuhal Demir. Belga

Uncategorized

Aantal gewelddadige incidenten in asielcentra in vier jaar verdubbeld

Belga Press Agency

In de Belgische opvangcentra voor asielzoekers deden zich vorig jaar 1.281 gewelddadige incidenten voor. Dat is een derde meer dan in 2020 en een verdubbeling in vergelijking met 2017. Fedasil zegt dat de druk is toegenomen naarmate meer asielzoekers moesten worden opgevangen. Dat schrijft Het Nieuwsblad maandag.

In de helft van de geregistreerde voorvallen gaat het om fysieke of verbale agressie tegenover personeel of mede­asielzoekers. Volgens N-VA-Kamerlid Tomas Roggeman, die de cijfers opvroeg bij staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V), is er dringend nood aan begeleiding en opvolging van die slachtoffers.

Een deel van de oplopende cijfers is volgens Mahdi te wijten aan de verhoogde rapportering. Fedasil maakt zelf melding van de toegenomen druk in de centra, en herhaalt zijn oproep om meer plaatsen te creëren. De overstromingen in Wallonië, waarvoor Fedasil tijdelijk meer dan 1.000 opvangplaatsen moest afstaan, verhoogde de druk op het opvangnetwerk. Verder was 2021 een jaar waarin – door de overname van Afghanistan door de taliban – opnieuw meer alleenstaande mannen naar ons land kwamen. Die zorgen, aldus de cijfers, voor meer geweld dan gezinnen.

N-VA pleit voor een audit in de centra, omdat volgens de partij te weinig gebruikgemaakt wordt van de sancties die voorhanden zijn. Fedasil kan slechts lichte sancties opleggen, maar de strengste sanctie – uitsluiting van de asielprocedure – kan enkel worden opgelegd door het Commissariaat-Generaal voor de Vluchtelingen. Dat kan echter alleen na een juridische procedure en gebeurde vorig jaar tien keer.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Om u snel de belangrijkste nieuwsfeiten aan te kunnen bieden, neemt PAL NWS dagelijks enkele artikels over van het persagentschap Belga.

11 gedachten over “Aantal gewelddadige incidenten in asielcentra in vier jaar verdubbeld”

  1. Men weet wat er juridisch schort om afgewezen asielzoekers uit te wijzen. Men weet dus ook wat er te doen staat. Nog maar eens de toename van agressie door asielzoekers aan verhoogde meldingen toeschrijven is niet alleen van de pot gerukt maar wordt bewust gebruikt om ons een rad voor ogen te draaien.

  2. Is dit een pleidooi voor gezinshereniging vermits er veel alleenstaande mannen uit Afghanistan bijkwamen?Kan men deze gewelddadige logés gewoonweg niet buiten flikkeren!Hoe gaan die korte lontjes zich dan gedragen eens ze op “eigen” benen staan?!

  3. Tiens wat zou er dan resten van de volkomen ongenuanceerde PoCo-propaganda slogan ; “diversiteit is een verrijking”(sic) die het PoCo-Systeem ons vruchteloos dwangvoederen wil en vooral ten bate van wie dergelijke “verrijking”, van autochtonen of van allochtonen, objectief-correct beschouwd, ergo zonder politiek-correcte paardenbril te torsen ?

Plaats een reactie

Delen