Bart Somers: "Vlaanderen heeft buffer van 12.000 plaatsen voor opvang Oekraïense vluchtelingen"

Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers (Open Vld). Photo News

Uncategorized

Bart Somers: “Vlaanderen heeft buffer van 12.000 plaatsen voor opvang Oekraïense vluchtelingen”

Belga Press Agency

Vlaanderen heeft op dit ogenblik een buffer van 12.000 plaatsen voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen. “We zijn gerust, maar blijven verder werken en ons voorbereiden op het ergste.” Dat verklaarde Vlaamse minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers (Open Vld) vrijdag in De Ochtend. Hij benadrukte dat ook de gemeenten enorme inspanningen doen.

Somers is het niet eens met de kritiek van Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) over de foute keuze om de verantwoordelijkheid voor de opvang van vluchtelingen bij de steden en gemeenten te leggen. “Voor elke aanpak valt iets te zeggen”, aldus de minister. Hij erkent dat de toestroom van Oekraïners voor de stad Antwerpen een grote last betekent en vindt het goed dat de stad een andere methode gaat gebruiken voor de administratieve afhandeling van de dossier. “Bijsturen kan alleen maar goed zijn. We moeten leren uit de situatie. De oplossing van Antwerpen kan een inspiratie zijn voor andere gemeenten”, aldus nog Somers. 

De ministers somde ook de inspanningen van Vlaanderen op. Er zijn momenteel 12.000 plaatsen beschikbaar, buiten de nooddorpen in Antwerpen en Mechelen waaraan gewerkt wordt. Daarnaast worden ook de gemeenten gesteund en werden 1.000 inburgeringscursussen voor Oekraïners beschikbaar gesteld.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Om u snel de belangrijkste nieuwsfeiten aan te kunnen bieden, neemt PAL NWS dagelijks enkele artikels over van het persagentschap Belga.

10 gedachten over “Bart Somers: “Vlaanderen heeft buffer van 12.000 plaatsen voor opvang Oekraïense vluchtelingen””

  1. Nergens vertelt Somers hoeveel dat allemaal gaat kosten en wie voor al die “edelmoedigheid” zal mogen opdraaien. Ondertussen hebben we genoegzaam al de virtuositeit van de man kunnen vatstellen als het gaat om het geld van de belastingbetaler te draineren naar waar het niet voor bestemd is.

  2. t’ja -de embizciel zal het eens zeggen->ze zouden dat geld beter kunnen gebruiken in Wallonië waar de zogenaamde natuurlijke overstromingen zijn geweest; om deze Mensen te helpen, Vlaamsche Groet

  3. Die xenofiele “Barmhartigheidsindustrie” kost stukken van mensen, geld dat er niet is want de Federale Begroting staat nu al 20, 7 miljard “in het rood”. De Vlaamse Begroting is vorige jaar 2,4 miljard Euro negatief gekanteld. Allez alles “op de pof” voort blijven financieren, uiteraard ook dat totaal en volkomen vergaloppeerd xenofiel wanbeleid, gemarineerd in Oikofobie. Want ongelukkig genoeg koestert de Vivaldi Draak de PoCo-illusie dat die “gebraden kiekens” hier aan de bomen groeien. Uiteraard niet ten bate van onze EigenVolkse gepensioneerden, menigeen onder die gewezen economisch productieven tot het BNP, die vaak een halve appel en kwart ei pensioen toe gesmeten krijgen na een lange loopbaan belastinggeld gegenereerd te hebben door economisch productief rendabel geweest te zijn. Als stank voor dank krijgen die van het PoCo-Regime dan discriminatoir bijna immer nog beduidend minder pensioen dan wie in overheidsdienst of bij parastatalen “gewerkt” heeft , ik bedoel in feite ……”in dienst was” !

Plaats een reactie

Delen