Foto: Twitter

Uncategorized

Beschoten Fox News-journalist geeft update over situatie

Carl Deconinck

Midden maart werd een nieuwsploeg van het Amerikaanse Fox News beschoten door Russische soldaten in Kiev. Twee journalisten kwamen om het leven, een ander raakte zwaargewond. Gisteren gaf hij voor het eerst meer uitleg over zijn toestand.

Benjamin Hall werd zwaargewond naar het ziekenhuis afgevoerd na de aanval. Daarna bleef er lange tijd onduidelijkheid bestaan over zijn toestand. Nu heeft hij zelf meer vrijgegeven over zijn situatie. In een tweet die inmiddels verwijderd werd, schreef hij: “Ik ben een half been kwijt aan de ene kant, en mijn voet aan de andere kant. Eén hand wordt nog hersteld, één oog werkt niet meer en mijn gehoor is behoorlijk naar de knoppen.” Toch geeft hij aan “verdomd gelukkig” te zijn omdat hij nog leeft. Hij bedankt ook de mensen die hem geëvacueerd hebben.

Hall draagt een ooglap over zijn linkeroog op de foto, genomen in zijn ziekenhuisbed. De journalist was voor de Amerikaanse nieuwszender Fox News aan de slag in Horenka, bij Kiev, toen hun voertuig werd beschoten door Russische troepen. Twee collega’s van Hall kwamen bij die beschieting om het leven: fotograaf Pierre Zakrzewski (55) en de Oekraïense journaliste Oleksandra Kuvshynova (24), die er als tolk en consultant werkte voor de ploeg.

“Het is meer dan drie weken sinds de aanval in Oekraïne en ik wilde er alles over delen. Maar eerst moet ik hulde brengen aan mijn collega’s, Pierre en Sasha, die het niet overleefden. Pierre en ik reisden samen de wereld rond. Zijn werk was zijn plezier en zijn plezier werkte aanstekelijk, Rust in vrede”, zei Hall in een andere verwijderde tweet. De journalist verblijft momenteel in een militair hospitaal in Texas, waar hij al meerdere operaties onderging. Het is onduidelijk waarom hij zijn tweets snel weer verwijderde.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

2 gedachten over “Beschoten Fox News-journalist geeft update over situatie”

Plaats een reactie

Delen