Britse premier Boris Johnson. Photo News

Britse premier Boris Johnson. Photo News

Uncategorized

Boris Johnson en andere ministers niet meer welkom in Rusland

Van de redactie

Rusland heeft zaterdag aangekondigd dat de Britse premier Boris Johnson en verschillende andere hoge Britse functionarissen het land niet meer in mogen.

Moskou heeft de Britse premier Boris Johnson, de minister van Buitenlandse Zaken Liz Truss, de minister van Defensie Ben Wallace en nog tien andere Britse politici de toegang tot Rusland ontzegd nadat Londen sancties had opgelegd aan Moskou vanwege zijn militaire operatie in Oekraïne.

De politici mogen het land niet meer in “vanwege de ongekende vijandige acties van de Britse regering“, zegt het Russische ministerie. “Met name het opleggen van sancties tegen hoge Russische functionarissen.” De maatregel is volgens de Russen ook een reactie op “Londens politieke campagne, gericht op het internationaal isoleren van Rusland, het scheppen van condities om ons land buiten te sluiten en onze binnenlandse economie te wurgen”.

Het waarschuwde ook nog dat de lijst binnenkort uitgebreid zal worden. 

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




3 gedachten over “Boris Johnson en andere ministers niet meer welkom in Rusland”

  1. tja dat is een zware straf kunnen ze niet meer aan hun buitenverblijf in siberie. De Russen die niet meer naar alle plezante plekken kunnen in de wereld dat is een straf. Maar noem eens 1 plaats in Rusland waar ge naartoe kunt om te genieten van de goede dingen des levens?

Plaats een reactie

Delen