Open Vld's Sihame El Kaouakibi pictured during a press conference to provide information on the accounting of the 'Let's Go Urban' youth project, Monday 22 February 2021 in Antwerp. Various associates of the project put out accusations of financial malpractice inculpating manager and Flemish Parliament member El Kaouakibi (Open Vld). BELGA PHOTO JAMES ARTHUR GEKIERE

Binnenland politiek

Curator wil al 1 miljoen euro van Sihame El Kaouakibi

Wannes Neukermans

De Antwerpse ondernemingsrechtbank zal op 19 mei beslissen of Sihame El Kaouakibi en haar vriendin Erika Xuan Nguyen 1 miljoen euro moet terugbetalen aan de curator van Point Urban. Dat was het horecavennootschap van het koppel. Volgens de curator is het koppel namelijk verantwoordelijk voor het faillissement, door het slechte beleid. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

De vennootschap baatte de evenementlocatie JJ House uit in het centrum van Antwerpen. Door de coronacrisis moest JJ House sluiten en kon Point Urbain de huur niet meer betalen. Dat resulteerde in het faillissement. 

Donderdagochtend vroeg curator Philip Termote om hem alvast 1 miljoen euro toe te kennen, zodat het faillissement van Let’s Go Urban al verder afgehandeld kon worden. Volgens hem konden de ex-politica van Open Vld en haar partner het faillissement makkelijk voorkomen.

“De achterstallige huur bedroeg 141.000 euro. Waarom besloot Point Urbain dan 121.000 euro uit te geven aan een IT-bedrijf voor de ontwikkeling van een softwareplatform? Waarom is er dan 31.000 euro betaald voor de herinrichting van JJ House? En vooral, waarom is 475.000 euro aan steungelden van bedrijfsleiders door Point Urbain doorgeschoven naar een andere vennootschap? Zo moest Point Urbain wel failliet gaan”, stelde curator Termote. Het zijn ernstige fouten van de bestuurders, vindt de curator, waarvoor hij hen nu de rekening presenteert. 

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

5 gedachten over “Curator wil al 1 miljoen euro van Sihame El Kaouakibi”

  1. Zal het PoCo-concept “positieve actie” ter camouflage van “positieve discriminatie” van het schap gehaald worden om haar en haar “WannaGrab” politiek-correct “van den haak” te trekken ?

Plaats een reactie

Delen