Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke. Photo News

Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke. Photo News

Uncategorized

Frank Vandenbroucke waarschuwt: “We hebben te weinig boosterprikken gezet, corona is nog niet voorbij”

Van de redactie

De coronacrisis is nog niet voorbij. Dat is de boodschap die minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke zaterdag benadrukt in een interview met De Morgen. “We zijn veel te zelfgenoegzaam over de resultaten van de boostercampagne. Die zijn niet goed genoeg, sorry”, aldus de minister. 

De coronacijfers gaan de laatste dagen de verkeerde kant uit. De combinatie Covid-19/griep verhoogt volgens Steven Van Gucht de druk op de ziekenhuizen weer. En dus voelt Vandenbroucke zich verplicht om aan de alarmbel te trekken: “Ik ben er niet zo gerust op, we mogen echt niet vergeten dat er nog een virus rondgaat. Het is moeilijk in een aantal ziekenhuizen en het is belangrijk dat mensen dat gaan beseffen. Het is een reden om voorzichtig te zijn, maar niet om morgen weer naar oranje te gaan. Mocht de situatie nu sterk verslechteren, dan komt oranje wel weer op de agenda.”

Volgens Vandenbroucke zijn een aantal maatregelen nog steeds een optie. “Er gaat heel veel virus rond, en je kan niet uitsluiten dat we binnen een aantal maanden toch nog een echte golf krijgen. Paraatheid is de boodschap. En dat wil zeggen dat we dingen als een ‘Covid Safe Ticket’ nog niet naar het containerpark moeten brengen.”

Te weinig vaccinaties

Vandenbroucke is één van de weinige politici in België die het CST met klem verdedigt. “Waarom? U mag niet onderschatten hoe belangrijk het CST was als motivatie om zich te laten vaccineren. Zodra het CST niet meer verplicht was, is de vaccinatie stilgevallen. Mensen in de vaccinatiecentra zullen u bevestigen dat op dat moment opeens allerlei reservaties geannuleerd werden.”

Vandenbroucke vindt het dan ook jammer dat het CST niet nog ietsje langer in gebruik bleef. “Dat had de boostercampagne gesteund. Want in alle eerlijkheid: we hebben te weinig boosterprikken gezet. We zijn daar veel te zelfgenoegzaam over. 61 procent van de hele bevolking is geboosterd, ongeveer 75 procent van de volwassenen. De vervelende waarheid is dat dat objectief te weinig is. Het is een van de redenen waarom ik het CST nog niet meteen zou weggooien. We zijn veel te zelfgenoegzaam over de resultaten van de boostercampagne. Die zijn niet goed genoeg, sorry.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




17 gedachten over “Frank Vandenbroucke waarschuwt: “We hebben te weinig boosterprikken gezet, corona is nog niet voorbij””

  1. Zijn die Oekraïners die hier binnenkwamen allemaal ingeënt en/of worden zij geboosterd?Wat met diegenen die bij mensen logeren en weigeren gevaccineerd te worden?Hoe zit het met de fameuze contact tracking waarvan nu blijkt dat ze hopeloos georganiseerd was?

  2. Wie nu nog (na alle wetenschappelijk en feitelijk bewijs) nog aandringt op verplichte vaccinatie is gewoon een crimineel en dient andere belangen (zeker niet de bevolking)

  3. Beste Frank, voor de Wetstraat is corona voorbij. Iedereen heeft er zich aan verbrand en niemand is er in geïnteresseerd. Inflatie, hoge energieprijzen en Oekraïne zijn nu hot. Corona is zo 2020.

  4. Arm onverkozen geldverbranderke uw droom van een bange bevolking is moeilijk te begrijpen voor normale mensen.Wat opvalt, is dat de meeste ziekenhuisopnames nu bij burgers zijn met een volledige vaccinatie én een booster. In de voorbije periode liefst 1.606 geboosterde meerderjarige patiënten.

    Die volledige vaccinatie met booster werd voorgesteld als een efficiënte bescherming tegen een ernstige vorm van Covid-19. Aaangezien die geboosterde burgers nu toch in het ziekenhuis belanden, is die bescherming dan toch niet zo doeltreffend.

  5. Typisch dat die salonsocialist voorstander is van een manier om de bevolking in de lijn laten te lopen. Degoutante vent, na ALLE geldverduistering nog eens opgevist worden was al de schande voorbij!!!

  6. Sorry hoor, maar is er nu niemand in de politiek die dat onnozel seniel dictatorke de laan uitstuurd. Blijft die klootzak volharden om zen koppeke door te blijven drammen. Ik kan moeilijk geloven dat die gewoon op straat loopt, moest ik hem tegenkomen… manman, dat zou niet goedkomen.

  7. Hier is hij weer met zijn vaccinaties! Hij moet daar toch enorm veel geld mee verdienen, dat kan anders niet! Het enige wat ik gehad heb van mijn boosterprik is een hardnekkige vorm van netelroos, niet weg te krijgen! Alles behalve immuniteit tegen Corona! Ik begrijp zelfs niet dat ze dat nog een vaccin mogen noemen! De bedoeling van een vaccin is toch dat je de ziekte na vaccinatie niet meer kan krijgen? Eergisteren nog met iemand gepraat die 3x gevaccineerd was maar daarna toch nog én de Delta variante én de Omicron variante heeft gehad! We hadden beter gewoon 3 keer een Dafalgan genomen! En die Dafalgan had dan misschien ook nog geholpen tegen de misselijkheid die ik voel telkens deze schijnheilige dictatoriale dinosaurus op het scherm verschijnt…..

  8. Cijfers van 14/3-27/3 (rapport van 1/4/22):

    gemiddelde 14 daagse incidentie/100 000:
    – geboosterd: 1064
    – gevaccineerd 830
    – niet gevaccineerd: 645

    aantal besmettingen:
    – geboosterd: 73%
    – gevaccineerd 15%
    – niet gevaccineerd: 12%

    aantal ziekenhuisopnames:
    – geboosterd: 68%
    – gevaccineerd 13%
    – niet gevaccineerd: 19%

    aantal opnames in IC:
    – geboosterd: 75%
    – gevaccineerd 15%
    – niet gevaccineerd: 10%

  9. Ja, Frankie boy, helaas pindakaas, maar het volk – de onder u gestelden – trappen er niet meer in. Uw hardnekkige beloften aan de big pharma en ene Klaus S. kunt u niet meer waarmaken, uw media optredens in dag/week/maandbladen, op radio en zowaar tv, alles zo ongeveer ingestort. Dankzij boeken als het ‘Corona Bedrog’, ‘Das Corona Dossier’… De kennis van en over pandemieen, epidemieën, virussen is niets voor beginners. Dus ik zou de heer Vandenbroucke willen aanraden: schenk een lekkere borrel in en zet het van u af, u zult zich snel beter voelen!

Plaats een reactie

Delen