In beeld: hevige gevechten in Marioepol

Schermafbeelding. Telegram

Uncategorized

In beeld: hevige gevechten in Marioepol

Carl Deconinck

Oekraïense soldaten blijven hardnekkig verzet leveren in de staalfabriek van Marioepol. Rusland heeft voor deze middag een ultimatum gesteld, maar de strijd gaat verder. Pro-Russische separatisten begonnen eerder deze ochtend een offensief. De verdedigers blijven echter vechten. Vooral het Azov-bataljon laat zich gelden in de stad.

Het Russische ministerie van Defensie heeft beloofd dat iedereen die zich overgeeft, gespaard zal blijven. Maar het is erg moeilijk om de Russen nu nog op hun woord te geloven. Men verwacht nu een sterk offensief in het oosten, bij Donetsk en Loehansk. De Azov-staalfabriek in Marioepol is nog altijd niet veroverd en blijkt een doorn in het oog van de Russen. Meer nog, de verdedigers gaan er ook in de tegenaanval, zoals de onderstaande beelden aantonen.

De schade in de stad blijft toenemen. Beelden van Marioepol laten weinig aan de verbeelding over.

https://twitter.com/200_zoka/status/1516178850413170699?s=20&t=PSYZQAdTrvLc7ayvkZFe9A

Donetsk

Ook in Donetsk vinden er gevechten plaats. Zo deelden de Oekraïners beelden waarop te zien is hoe ze een huis onder vuur nemen waarin Russische soldaten schuilen.

Omgekeerd nemen Russischgezinde separatisten ook posities van Oekraïense verdedigers onder vuur.

https://twitter.com/200_zoka/status/1516364723796815873?s=20&t=PSYZQAdTrvLc7ayvkZFe9A

Loehansk

Ook in Loehansk gaan de gevechten verder. Daar is te zien hoe de Oekraïense Nationale Garde een tank van de separatisten van ver onder vuur neemt en raakt.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

Plaats een reactie

Delen