De Amerikaanse vicepresident Kamala Harris. Shutterstock

De Amerikaanse vicepresident Kamala Harris. Shutterstock

Uncategorized

Kamala Harris geeft alweer een nonsensicale toespraak

Carl Deconinck

De Amerikaanse vicepresident Kamala Harris krijgt opnieuw de wind van voren na een toespraak die totaal geen steek houdt. Een videoclip waar ze haar uitleg doet ging opnieuw viraal. Het leek gewoon op wartaal.

De Amerikaanse vicepresident sprak deze keer in Washington, met de Eerste Minister van Jamaïca naast haar, Andrew Holness. Het was de eerste keer sinds 1995 dat het staatshoofd van Jamaica uitgenodigd was in het Witte Huis. De landen willen meer samenwerken op diverse vlakken. Na de ontmoeting wilden de beide politici de goede relaties tussen hun landen in de verf zetten. Maar Harris trok vooral de aandacht naar zichzelf met een onbegrijpelijke woordensoep.

We erkennen ook, net als in de Verenigde Staten, voor Jamaica, een van de problemen die is gepresenteerd als een probleem dat economisch is wegens de impact ervan, de pandemie is”, zei Harris. “Daarom kondigen we vandaag ook aan dat we Jamaica zullen helpen bij het herstel van COVID door te helpen bij de herstelinspanningen in Jamaica die essentieel zijn geweest voor, naar mijn mening, wat nodig is om niet alleen de kwestie van de volksgezondheid te versterken maar ook de economie.

Spot

Opnieuw kwam er heel wat reactie op Harris. Bij Fox News wijzen ze er op dat ze 7 juridische functies heeft gehad in haar carrière en dus wel de Engelse taal machtig zou moeten zijn. Op Twitter regent het opnieuw spot. De meesten beschreven het als een “word salad“, herkenbare woorden die nergens op slaan. Abigail Marone vroeg zich af of het geen grap is. “Ze is waarlijk een van de grote oratoren van onze tijd“, zei conservatieve talkshow host Matt Walsh. Benny Johnson denkt dan weer dat ze een bloedvatverwijding heeft.

Het is niet de eerste keer dat Harris de mist in gaat wanneer ze moet spreken. Vorige week nog maar had ze het in slechts dertig seconden vier keer over het “belang van het voorbijgaan van de tijd.” Begin maart gaf ze dan weer een compleet infantiele uitleg over het conflict in Oekraïne via de radio. Dus, Oekraïne is een land in Europa”, zei Harris toen erg traag. “Het bestaat naast een ander land, Rusland genaamd. Rusland is een groter land. Rusland is een machtig land. Rusland besliste om een kleiner land, Oekraïne genaamd, binnen te vallen. Dus, in feite is dat verkeerd. Het gaat tegen alles waar we voor zijn.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

8 gedachten over “Kamala Harris geeft alweer een nonsensicale toespraak”

  1. Met haar infantiele uitspraken over Oekraïne en Rusland zou je een kleuterboek kunnen vullen.
    Een waardig gesprekspartner voor Poetin als Farty Joe het door slaperigheid laat afweten.
    Met zo ‘n figuren kan het Westen de toekomst met vertrouwen tegemoet zien.

  2. Wellicht wat naast de kwestie, maar hilarisch en waar. Anders dan hierboven gezegd is die Andrew Holness helemaal geen staatshoofd van het – immers Koninkrijk – Jamaïca. Dat is niemand anders dan ene Elisabeth Windsor (eigenlijk Von Sachsen-Coburg) uit London, via Hare Majesteits Goeverneur-Generaal. Dat is evenzo voor een flink dozijn andere officiële Koninkrijken (Commonwealth Realms), waaronder Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, de Bahama’s, de Salomonseilanden enzovoort. Heel die structuur vormt een niet te onderschatten machtsfactor!
    En dan vinden wij haar dwaze achterneefje Philippe de Pelchick (eigenlijk Von Sachsen-Coburg) alhier reeds fossiel en antidemocratisch…

  3. Dit krijg je dan als je mensen benoemd niet omdat ze capabel zijn, maar omdat ze vrouw en zwart zijn. Obama was ook zwart maar die was tenminste capabel en werd één van beste presidenten die de VS ooit had. Met Harris ga je net het tegenovergestelde zien: één van de slechtste vice presidenten omdat het per se een zwarte vrouw moest zijn van de Biden clan.

  4. Er zijn van die computerprogramma’s die uit een woordenboek schijnbaar samenhangende zinnen maken, waarschijnlijk gebruikt door haar kabinet om de speeches vorm te geven. Dat is lachen geblazen.

  5. Haar moeder is geïmmigreerd uit Tamil Nadu naar de VS in 1960. Tamil Nadu is een staat gelegen in de zuidoostelijke hoek van India. Het Tamil is de taal die daar gesproken wordt. Kamala Harris is misschien verplicht geweest door haar moeder om thuis het Tamil te gebruiken? Daardoor haar probleem om zich begrijpelijk uit te drukken in het Engels? Maar eigenlijk is ze een zeer intelligente vrouw? Niet zeker maar zou kunnen toch? Er zijn trouwens politici genoeg die welbespraakt zijn maar de grootste nonsens uitkramen. In België kan je er de straat mee leggen.

Plaats een reactie

Delen