Lale Gül bracht haar verhaal op de televisie. Foto uit video.

Lale Gül bracht haar verhaal op de televisie. Foto uit video.

Uncategorized

Lale Gül denkt aan verhuis uit Nederland voor haar veiligheid na nieuwe golf van bedreigingen

Carl Deconinck

 De 23-jarige Turks-Nederlandse schrijfster Lale Gül zorgde met haar autobiografische debuutroman ‘Ik ga leven’ voor heel wat ophef. Het boek was een groot succes, maar viel tegelijkertijd zeer slecht binnen de Turkse gemeenschap. Ze werd zelfs verstoten door haar eigen familie. Het zorgde ook voor bedreigingen, die nu opnieuw oplaaien.

https://redactie.palnws.be/2021/08/interview-met-lale-gul-ik-ben-bang-dat-de-samenleving-steeds-islamconservatiever-zal-worden-we-staan-erbij-en-kijken-ernaar/

Het boek vertelt een verhaal waar een jonge vrouw uit een Turks gezin opgroeit in Nederland en gelukkig wil zijn, maar dat botst met haar streng islamitisch-religieuze omgeving. Die verwijten haar afvalligheid, het beledigen van de profeet en het laten vallen van de oude tradities. Finaal komt er een breuk met haar omgeving. Dat verhaal werd meer dan ooit werkelijkheid door de publicatie van het boek, want Gül werd uitgespuwd door de Turkse gemeenschap en kon zelfs niet meer bij haar ouders blijven wonen. De negentienjarige Oguz Ö. moest zelfs naar de gevangenis nadat hij ernstige doodsbedreigingen had geuit. Intussen is hij weer op vrije voeten.

Er komen nu heel wat vertalingen uit van het succesvolle boek. Zo verscheen op 10 april de Duitse versie. Straks komen er ook een Franse en een Engelse vertaling. Daarna verschijnt er een film over het verhaal van Gül. Die nieuwe en grote aandacht doen de jonge vrouw het ergste vrezen. Ze verwacht zich aan een hele hoop nieuwe ophef en overweegt om tijdelijk naar het buitenland te verhuizen voor haar eigen veiligheid.

Meer bedreigingen

Ik krijg nog steeds bedreigingen en heb ook zorgen om wat er gebeurt als de vertalingen van ‘Ik ga leven’ zijn uitgekomen“, vertelt Gül. “Daarom denk ik erover om een tijdje naar het buitenland te gaan en daar te schrijven.” Dat vertelde Lale Gül aan Nu.nl. Ze wijst er op dat er een grote Turkse gemeenschap leeft in Duitsland, die negatief zouden kunnen reageren. “Veel mensen ervaren het als belediging van geloof en vinden dat ik een soort gevaar ben en andere meisjes kan beïnvloeden.

De vele bedreigingen deden haar al twijfelen over het schrijversbestaan en ze overwoog een andere carrière, maar geeft nu toe dat ze het liefst wil schrijven. “Dit is wat ik wil doen, zeker omdat ik merk dat mijn boek veel losmaakt en ik dagelijks berichten krijg van mensen in eenzelfde soort situatie. Dat is zo’n enorme drijfveer en brandstof om door te gaan. Het is veel te belangrijk en ik vind het leuk om hiermee bezig te zijn. Het geeft zoveel voldoening om te schrijven en om mijn mening te geven in columns en op televisie. Dat geeft me energie die ik nergens anders uit kan halen. Helaas gaat dat gepaard met een hoge prijs die ik daarvoor moet betalen. Ik heb altijd beveiliging bij me.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

6 gedachten over “Lale Gül denkt aan verhuis uit Nederland voor haar veiligheid na nieuwe golf van bedreigingen”

  1. Hiermee bewijzen de Turken nogmaals in wat een hypocriete en achterlijke wereld ze leven,maar wel genieten van de westerse “ decadentie “ W Imbrechts Middelkerke.

  2. Als iemand uit Nederland moet verhuizen omdat die een kritisch boek over de islam heeft geschreven dan zegt dit genoeg. Intussen steken vele politici hun kop in het zand of zijn ze de moslims ter wille om electorale redenen. Onze kinderen en kleinkinderen zullen het gelag betalen.

  3. Interview met Lale Gül: “Ik ben bang dat de samenleving steeds islamconservatiever zal worden. We staan erbij en kijken ernaar” (texto). De islam wordt beschermd door de UNO, de EU, de Universele Rechten van de Mens (de nieuwe catechismus van het neoliberalisme), de olie en petrodollars. Politiek België en Vlaanderen zijn een haven voor asiel, immigratie, die de legioenen van Allah benutten. Naturalisatie het paard van Troje om via de stembus de macht legaal te veroveren. We weten dat we binnen enkele jaren gaan crashen en staan machteloos toe te kijken. De sneeuwbal wordt op termijn een lawine. Integratie en inclusief Vlaanderen opium voor het volk van de politiek corrupten. Wie protesteert belandt achter een cordon sanitaire. Want laten wel wezen alleen islamofobe vluchtelingen uit Islamitische landen staan open voor Westerse integratie. Amen.

Plaats een reactie

Delen