Uncategorized

Marine Le Pen beschuldigd van verduistering EU-geld

Belga Press Agency

De Franse uiterst-rechtse presidentskandidate Marine Le Pen wordt er in een nieuw rapport van het Europese fraudebestrijdingsorgaan Olaf van beschuldigd 137.000 euro aan Europese middelen te hebben verduisterd tijdens haar periode als Europaparlementslid. Dat bericht de Franse nieuwssite Mediapart.

Het rapport is overgemaakt aan het Franse gerecht. Het parket van Parijs bevestigt aan het Franse persagentschap AFP dat het het document op 11 maart heeft ontvangen en dat het momenteel wordt geanalyseerd.

Marine Le Pen zat van 2004 tot 2017 in het Europees Parlement voor het uiterst-rechtse Front National, nu verveld tot Rassemblement National. In die periode zou ze de middelen die het parlement vrijmaakt voor medewerkers, hebben gebruikt voor nationale politieke doeleinden, persoonlijke uitgaven en diensten aan commerciële bedrijven die nauw verbonden waren met FN of met Europa van Vrijheid en Naties, de rechts-populistische fractie in het Europees Parlement.

Volgens het Europees anti-fraudeorgaan Olaf gaat het om 600.000 euro in totaal, waarvan 137.000 euro door Marine Le Pen. Het bureau voor fraudebestrijding vraagt de terugbetaling van die middelen. Naast de naam van Le Pen duiken ook de naam van drie andere voormalige FN-Europarlementsleden op in het rapport. Het gaat om haar vader Jean-Marie Le Pen, haar ex-partner Louis Aliot en Bruno Gollnisch, een lid van het partijbestuur van Rassemblement National.

Tien jaar geleden

De advocaat van Marine Le Pen, Rodolphe Bosselut, wijst erop dat de beschuldigingen dateren van meer dan tien jaar geleden. “Ik ben verbaasd over de timing van de onthulling”, reageerde hij aan AFP. Bosselut heeft het ook over “instrumentalisering” van het rapport. Le Pen neemt het over een week in de tweede ronde van de Franse presidentsverkiezingen op tegen zittend president Emmanuel Macron.

Le Pen is niet gedagvaard, benadrukt haar advocaat ook nog. Het onderzoek loopt sinds 2006 en Le Pen is in het voorjaar van 2021 ondervraagd, zij het per post, zegt Bosselut. Hij noch Le Pen heeft het finale Olaf-rapport al kunnen inkijken.

Marine Le Pen werd in 2017 al vervolgd in een zaak rond fictieve tewerkstelling in het Europees Parlement. Ze zou het loon van partijemedewerkers hebben betaald met Europese middelen. Zelf ontkende ze die beschuldiging.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Om u snel de belangrijkste nieuwsfeiten aan te kunnen bieden, neemt PAL NWS dagelijks enkele artikels over van het persagentschap Belga.

10 gedachten over “Marine Le Pen beschuldigd van verduistering EU-geld”

  1. Dit valt echt niet op dat het een week voor de tweede ronde wordt uitgebracht!In het Duits zegt men:Gefundenes Fressen.Trouwens hoe zit het met een zekere Pinxten (Open Vld)die zijn zakken vulde met allerlei fictieve aangiftes!Als ik mij niet vergis ging het hem ook over >€ 600000!In de DPG media haast niets over gelezen en op VTM-Vrt een faits divers.Heimelijke Macron zal er ook wel voor iets tussen zitten dat het nu aan het gerecht werd overhandigd.

  2. Dit is toch zo voorspelbaar als het maar kan zijn en dient maar 1 doel: Macron als winnaar uit de verkiezingen doen komen. Msm werken vollop om Le Pen te begraven. Been there done that.
    Remember Julian Assange…..all wars (and elections probably) start with media lies….

  3. Operatie “vervuiling” is door de trado’s ingezet. Maar geen enkele van de trado’s die zich afvraagt waarom en hoe het zover is gekomen in Frankrijk en bij uitbreiding in de gans de EU. Stop migratie, stop EU gesjoemel, stop belastingen en regelneverij met torenhoge boetes op elk vlak, maar help echte vluchtelingen, werk aan een staat overkoepelende organisatie en laat het gezond verstand van de mensen het evenwicht zoeken. Extremen zullen als sneeuw voor de zon verdwijnen evenzo als incompetente politici en hun benoemden.

  4. Zelfde verhaal exact 5 jaar geleden, bij de vorige présidentsverkiezingen dus tussen Le Pen en Macron. Iemand probeert hier het stemgedrag van de bevolking te manipuleren, net zoals 5 jaar geleden.

Plaats een reactie

Delen