Foto: Twitter

Uncategorized

Meer dan 40 arrestaties en tientallen gewonden bij rellen in Zweden

Belga Press Agency

De afgelopen dagen zijn er ruim 40 mensen gearresteerd tijdens de gewelddadige rellen in Zweden. De rellen begonnen omdat de Deense anti-islamactivist Rasmus Paludan het land bezocht. Verschillende relschoppers vielen de politie aan. Sinds de rellen op donderdag begonnen, vielen ook al 40 gewonden: 26 agenten en 14 burgers. De ernst van de verwondingen zou al bij al meevallen.

“In sommige gevallen kan het zelfs om een poging tot moord gaan en in alle gevallen is het een grove mishandeling van de politie”, zei hoofdcommissaris Anders Thornberg van de Zweedse politie maandag op een persconferentie. Zondagavond werd al bekend dat bij de rellen die avond drie mensen werden geraakt door afgeketste politiekogels. Volgens de politie waren die kogels afgevuurd als waarschuwingsschoten.

Ook in de stad Malmö was het zondag opnieuw onrustig. Er vloog onder meer een bus in brand, nadat onbekende daders een brandend voorwerp naar het voertuig hadden gegooid. De passagiers konden uit het voertuig ontsnappen, voordat iemand gewond raakte. Op de website van de Zweedse krant Aftonbladet zijn foto’s te zien van auto’s die zondagavond in brand werden gestoken in de wijk Rosengård in Malmö.

Koranverbrandingen als excuus

Het is nu al sinds donderdag onrustig in verschillende Zweedse steden, telkens door een bezoek van Paludan. Op die bijeenkomsten wilde hij een koran verbranden, wat niet naar de zin van de lokale moslimgemeenschap is. Het leidde niet alleen in Malmö en Norrköping tot rellen, maar ook in Örebro, Linköping en Landskrona, waarbij vooral materiële schade werd veroorzaakt.

Tot dusver kwam het alleen donderdag in Malmö daadwerkelijk tot een koranverbranding. “Criminelen hebben van de situatie geprofiteerd om geweld te gebruiken, en dit zonder verband met de manifestaties”, aldus hoofdcommissaris Thornberg.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Om u snel de belangrijkste nieuwsfeiten aan te kunnen bieden, neemt PAL NWS dagelijks enkele artikels over van het persagentschap Belga.

5 gedachten over “Meer dan 40 arrestaties en tientallen gewonden bij rellen in Zweden”

  1. Of die “criminelen [geen] verband [hebben] met de manifestaties” is een gratuite bewering die eerst toch eens moet bewezen worden.
    Boekenverbranding valt, uit welke hoek ze ook komt, niet goed te praten, maar zolang moslims andersgelovigen als af te maken ketters beschouwen – en er vaak ook naar handelen – kan men zulke reacties verwachten.

  2. Als de barbaarse koran in 2.24 oproept om de ongelovigen te doden en ze doen het nog ook, dan mag je al eens een barbaarse koran verbranden. Helaas was extreem links nergens te bespeuren om hun moslimgeweld goed te keuren, er is wel een groot verschil tussen een barbaars oproepend boekje in brand steken dan rellen met fysiek geweld plegen. Islam, ten voeten uit.

  3. En ze willen bij de NAVO, die Zweden kunnen hun eigen, talloze, moslim-jongeren niet eens in toom houden. Pipi Langkous Gutmenschen die dachten de wereld te redden met krullenbollen aaien.

Plaats een reactie

Delen